Werkgevers betalen eerste half jaar WW

26 april 2012 om 20:55 door Novum
Werkgevers betalen eerste half jaar WW

Werkgevers gaan de eerste zes maanden van de WW-uitkering betalen. De ontslagvergoeding wordt beperkt. Het deel van de ontslagvergoeding dat overblijft, moet worden gebruikt voor omscholing en van zogeheten werk-naar-werktrajecten. Dit staat in het akkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie donderdag sloten.

De duur en de hoogte van de WW-uitkeringen blijft ongewijzigd. De wijzigingen worden pas in 2014 effectief. Volgend jaar wordt de WW-premie voor werkgevers tijdelijk verhoogd, wat voor een half miljard aan extra inkomsten voor de overheid zorgt.

Per 1 september wordt de wachtgeldregeling voor politici gelijkgesteld aan de maximum WW-duur.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!

Vier kansen om een vakantie naar SalzburgerLand te winnen!