Esther Zandberg
Esther Zandberg Lifestyle 25 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Bruid trouwt in familiejurk van 120 jaar oud

Volgens het bekende Engelse rijmpje moet een bruid something old, something new, something borrowed, and something blue op haar bruiloft aantrekken. Abigail Kingston uit Pennsylvania neemt dit wel heel letterlijk, zij gaat namelijk trouwen in een jurk van 120 jaar oud.

Elfde bruid

De jurk heeft een speciale betekenis voor Abigail. Hij wordt namelijk al van generatie op generatie door de vrouwen in haar familie gedragen op hun trouwdag. Abigail wordt de de elfde bruid die trouwt in de jurk. De eerste bruid droeg de jurk in 1895, de laatste was de moeder van Abigail die in de jurk het ja-woord gaf in 1991, zo vertelt de bruid aan Leigh Valley Live.

200 uur

Ondanks de mooie gedachte blijkt trouwen in de oude jurk niet makkelijk. Door zijn oude leeftijd zaten er overal gaten in het kledingstuk. Uiteindelijk heeft het 200 uur gekost om alle gaten te stoppen en de jurk weer mooi te krijgen. Volgens Abigail is het allemaal de moeite waard. „Het gaat niet alleen om de jurk. Het gaat om de liefde die ermee wordt doorgegeven van generatie op generatie."

Lees ook: Ongedragen bruidsjurk krijgt droevige advertentie

Gezegend

Om de jurk én de liefde van de familie te vieren zal van elke bruid die in de jurk getrouwd is een foto te zien zijn op de bruiloft. „We zijn ontzettend blij en gezegend dat we deze traditie kunnen volhouden." Abigail zal op 17 oktober in het huwelijksbootje stappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.