Sanne van Rij
Sanne van Rij Reizen 24 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom je ooit (snel!) naar Amalfi wil

Italië heb je als volleerd reiziger ongetwijfeld allang in je hart gesloten, maar de kust van Amalfi verdient wel een héél speciaal plekje, vinden wij zo – het is niet voor niks één van de meest verschenen vakantieplekken op Instagram. Toch nog aan de twijfel? Niet doen. Híerom wil jij (en wij) nu je koffers pakken naar dit Italiaanse feestje.

1. Kan niet missen: het eten

De Amalfikust kent een verscheidenheid aan kleine steden, met elk hun eigen specialiteit op culinair gebied. Zo schijn je in Napels de allerbeste pizza ter wereld te kunnen eten, hetzelfde geldt voor spaghetti alle vongole (zeevruchten) en pasta cacio e pepe (pasta met Italiaanse kaas en peper). In Capri wil je de beroemde insalata capresa niet missen (je kent een salade Caprese vast, maar niet zoals hier) en rondom Sorrento staat alles in het teken van de citroen: of je nou voor limoncello of een citroen-ricottataart wil gaan. Het feit dat er nu heel veel vergeten wordt zegt genoeg: je kan hier naar hartenlust je maag vullen.

2. Eén van de mooiste kustroutes van Europa

De kustweg rondom Amalfi is zo’n 56 kilometer, waar je getrakteerd wordt op allerlei moois: van kleine, idyllische dorpjes tot ruige kliffen, waarbij je de zee zelden uit het oog verliest. Je zal allerlei verschillende stadjes tegenkomen, met ieder hun eigen karakter. Let wel op: je moet niet bijster bang aangelegd zijn, want je zal een hoop haarspeldbochten en driftige Italiaanse bestuurders tegenkomen. Krijg je wel een blik op werelderfgoed voor terug: Amalfi is in 1996 (en niet zonder reden) door Unesco op de lijst gezet.

3. Flaneren onder die perfecte parasol

Wat betreft de stranden moet je niet denken in kwaliteit, maar wel in kwaliteit: je vindt hier weinig uitgestrekte zandstranden, maar wel een paar van de mooiste baaitjes ter wereld. Vaak zal je als vakantieganger een lange trap of flink zandpad moeten trotseren om het water te bereiken, maar daar krijg je wel een hoop voor terug: denk aan gestreepte parasolletjes, een fantastisch uitzicht en totale rust. Mocht het strand je toch niet zo charmeren, kan je altijd een boot huren: heb je wél het uitzicht op de baai, maar hoef je er zelf niet te vertoeven.

https://www.instagram.com/p/BaRemI1lCJd/

4. Kleurrijke gebouwen en historie

Moderne gebouwen kom je niet tegen aan deze kust – wél zie je historische kathedralen, huizen en monumenten in overvloed. Veel plekken zijn al honderden jaren oud en zijn kundig tegen de bergen aangebouwd. Voor wie van kleur, cultuur en plekken met een verhaal houdt is dit dus ook dé ideale plek om een week (of langer) door te brengen. Zo. Fotogeniek.

5. Terugtrekken in de natuur

Amalfi is al een stuk rustiger dan, pak ‘m beet, Rome, maar kent daarnaast ook een hoop flora en fauna. Zo vind je in alle dorpjes prachtige bloemen, maar kan je ook een bezoekje brengen aan ‘the blue grotto’: een verborgen grot met helder, wit licht aan de binnenkant. Tot slot kan je eindeloos verdwalen in één van de tuinen, die bijna elk dorpje wel rijk is. En ja, misschien overbodig om te zeggen, maar de hiker kan hier natuurlijk enorm zijn of haar hart ophalen. Zélfs als je niet wil lopen, zal je wel moeten: de mooiste plekken bereik je via wandelroutes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.