“Als ik nu naar buiten kijk, heb ik zin in geplukt kalfsvlees met wortel en pastinaak. Zo lekker met dit weer”, aldus Julius Jaspers over één van de gerechten in zijn nieuwste kookboek Smart Cooking Compleet. Lees hier het recept:

Geplukt kalfsvlees met wortel en pastinaak

  • 1. Smeer de kalfslappen in met tomatenpuree en bak ze in een braadpan met olie om en om.
  • 2. Vul de braadpan met sjalotten en rode wijn en voeg tijm, peterselie en laurier toe.
  • 3. Voeg zoveel warm water toe dat het vlees net onderstaat en breng het rustig tegen de kook aan.
  • 4. Laat het vlees 3 uur zachtjes sudderen met het deksel half op de pan.
  • 5. Haal het gare vlees uit het braadvocht.
  • 6. Pocheer de groenten 10 minuten in het gezeefde braadvocht en laat ze afkoelen.
  • 7. Reduceer het kookvocht tot de helft.
  • 8. Pluk het wat afgekoelde vlees helemaal uit elkaar en meng het met de gereduceerde jus. A la minute
  • 9. Verwarm het vlees en de jus samen met de groenten 15 minuten op het vuur of in een op 160 graden Celsius voorverwarmde oven.

Mise en placetijd: 30 minuten voor 6 personen.