Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Wedstrijd voor nieuw talent in modefotografie

Modefotografen, opgelet! De Joke Veeze Foundation en het FotoFestival Naarden hebben de handen ineengeslagen en organiseren een fotografiewedstrijd voor nieuw modetalent.

Het idee: deelnemers krijgen de opdracht om voor een avant-gardistisch modemagazine een serie van minimaal twee en maximaal vijf modefoto’s te maken, in het thema Dare to be different. De winnaar krijgt 3500 euro.

Jong talent

Ouder dan 25 jaar? Dan kun je niet meedoen. „We hebben bewust voor die leeftijdsgrens gekozen”, vertelt Richard Hermes, één van de organisators. „Op die manier willen we jong talent een kans geven om zich te bewijzen.”

Sacha Goossens: De kinderen van Neptunus / winnaar 2015

Studenten en pas-afgestudeerden aan fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies kunnen deelnemen aan de wedstrijd. De driekoppige jury bestaat uit modefotograaf Rohn Meijer, modestylist Frans Ankoné en galeriehouder Eduard Planting.

Meedoen

Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2017 via de website van de Joke Veeze Foundation. De foto’s van alle genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, van 20 mei tot en met 18 juni 2017, op een speciale expositie te zien zijn. De prijsuitreiking is op zaterdag 27 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.