Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 30 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

8 tekens dat je aan nieuwe beha’s toe bent

Wij vrouwen hebben allemaal wel die ene lievelingsbeha. Maar hoezeer je er ook op gesteld bent, als jouw beha aan deze signalen voldoet, is het tijd om afscheid te nemen.

Het is immers belangrijk dat je borsten krijgen wat ze verdienen!

1. De vorm is eruit
Zijn die voorgevormde cups niet meer voorgevormd, beginnen randjes omhoog te staan of krijg je rimpels in de stof? Breng dan eens een bezoekje aan de lingeriezaak. Je beha biedt namelijk niet meer voldoende steun én wordt zichtbaar onder kleding.

2. Het jeukt
Blijf jij een jeukend gevoel houden, ook al komt je bra net uit de was? Aarzel niet en gooi hem weg!

3. Vlekjes
Heeft dit nog uitleg nodig?

4. Schade
Kapotte haakjes, een beugel die uitsteekt of bandjes die steeds loslaten? Je beha is lang en intensief gebruikt, maar is nu écht op.

5. ‘Dubbele borsten-syndroom’
Een goede beha zorgt dat jouw borsten op hun plek blijven zitten. Zorgt jouw beha er echter voor dat de stof in je huid snijdt en dat je borsten boven je cups uitkomen? Ga dan naar de lingeriezaak en vraag voor advies. Het kan zowel een te kleine cup als een te kleine omtrekmaat zijn dat dit veroorzaakt.

6. De rek is eruit
Ook in dit geval is je beha intensief gebruikt. Zó intensief dat alle steun verloren is gegaan.

7. Je beha sluit niet meer aan
Het stukje stof aan de voorkant, tussen je cups in, hoort aan te sluiten op het borstbeen. Op deze manier kan jou de ondersteuning geven die je nodig hebt. Sluit de stof niet aan? Dan kan de beha zijn werk ook niet meer doen.

8. Je lichaam is veranderd
Het lichaam van een vrouw veranderd gemiddeld zo’n zes keer. Hetzij door het verliezen van gewicht of nieuwe medicatie, hetzij door een zwangerschap óf abonnement op de sportschool. In elk van deze gevallen is het wijs om advies in te winnen bij een expert, zodat jij de juiste beha vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.