Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 10 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: vrouwen hebben meer slaap nodig

Het liefst draai je je nog een keer om, terwijl je vriend meteen uit bed springt zodra de wekker gaat. En dat is heel verklaarbaar, als we de wetenschap mogen geloven.

Vrouwen schijnen namelijk echt een langer rustmoment nodig te hebben dan mannen, zo schrijft The Sun. Uit het onderzoek, waarbij 210 mannen en vrouwen werden gemonitord, blijkt dat een tekort aan slaap voor grotere gezondheidsproblemen zorgt bij vrouwen dan bij mannen.

Complex

„We zijn tot de conclusie gekomen dat weinig slaap bij vrouwen sterk gerelateerd is aan veel stress en gevoelens als vijandigheid, depressie en woede”, aldus professor Jim Horne, directeur van de Sleep Research Center op Loughborough University. „Dat geldt niet voor mannen. Deze gevoelens ontstonden niet bij mannen met hetzelfde tekort aan slaap.”

Hoe het komt dat vrouwen meer slaap nodig hebben? „Dit komt doordat vrouwenhersenen anders in elkaar zitten dan die van mannen en complexer zijn, en dat betekent dat vrouwen meer behoefte hebben aan slaap”, legt Horne uit. „Het gaat gemiddeld om twintig minuten meer slaap, maar sommigen zullen meer of minder prefereren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.