Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 23 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Autistische knul krijgt al 8 jaar zelfde kerstkado’s

De Britse James Muir heeft een zware vorm van autisme. Omdat hij niet van verandering houdt, geeft zijn moeder hem al acht jaar dezelfde kerstcadeaus en zijn dino’s van kalkoen.

James wordt nergens blijer van dan zijn A Bugs Life en Toy Story dvd’s, alles dat nieuw is dat haat James. Dat komt door zijn autisme. Zijn moeder besloot hem dan ook niets nieuws meer te geven, maar elk jaar dezelfde cadeaus te geven aan haar zoon.

Foto: PA Real Life/ James samen met zijn moeder

Recyclen

De moeder van vier vertelt aan Mirror dat ze voorheen „alles kocht wat hij leuk zou moeten vinden in plaats van wat hij echt wilde hebben”. Zo vertelt de 40-jarige dat ze nu pas realiseert dat dat verkeerd was. „Hij werd niet blij van cadeaus die andere jongens kregen. Hij wil elke jaar dezelfde dvd’s: Toy Story, A Bug’s Lie en Baby Einstein.” Zo pakte ze elk jaar de dvd’s opnieuw in, jaar na jaar.

De moeder geeft toe dat het ietwat gek klinkt, maar haar zoon is er dolblij mee. „Zodra hij de dvd-boxen ziet is hij door het dolle heen. Hij is er gek op. Al kijkt hij ze niet.”

Ook tijdens het kerstdiner houdt James niet van variatie. Zo krijg de familie elk jaar nieuwe gerechten voorgeschoteld, maar James houdt het liever bij zijn aardappelwafels en dino’s van kalkoen. “Dit is de enige manier om hem bij ons aan tafel te houden, anders rent hij van tafel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.