Daisy Heyer
Daisy Heyer Eten & drinken 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk: chocoladewijn wordt een ding deze Kerst

Hallelujah: is er voor de feestdagen al een Sinterkaasletter ontwikkeld voor de mensen die niet zo’n fan zijn van chocolade, maar ook voor de chocofans komt er een lekkernij aan die je niet kunt overslaan met de feestdagen: chocoladewijn!

De twee lekkerste dingen in de wereld met elkaar combineren: wijn en chocolade. Natuurlijk gebeurt het al een klein beetje in de vorm van kersenbonbons, maar supermarkt Aldi bedacht dit jaar om het groter aan te pakken.

Dat idee is nu werkelijkheid geworden in de vorm van Rubis Chocolate Non Vintage wijn: een wijn met een heerlijke diepe chocoladesmaak, een vleugje fruit en gedroogde vijgen. Dat het hierbij gaat om een lekkere wijn is wel bewezen: in een internationale competitie kwam de chocoladewijn op een tweede plek terecht.

Niet helemaal nieuw

Oké, helemaal nieuw is het idee niet. Chocoladewijn was voorheen ook al te krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van de Tangled Tree Chocolate Cabarnet Sauvignon die gewoon bij de Albert Heijn te koop is. Of de chocoladewijnen die je kunt bestellen op bij chocowines.nl

De wijn die door Aldi is aangekondigd is echter tot noch toe enkel in Britse supermarkten te krijgen. Wie de wijn heel graag wil hebben kan een flesje (of tien) via Amazon bestellen. En met een beetje mazzel lijkt het ons zeer waarschijnlijk dat de wijn binnenkort ook in Nederland te koop is. Dat je dan blijkbaar een steengoede fles chocowijn kunt halen bij een doodnormale supermarkt is toch het beste nieuwtje van de dag? Proost!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.