Zoë Boven
Zoë Boven Eten & drinken 25 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit nieuwe restaurant serveert alleen maar chips

Een avondje bankhangen of een verjaardagsfeest is doorgaans niet compleet zonder chips. Échte liefhebbers kunnen geen dag zonder de snack en voor hen hebben we goed nieuws.

In de Londense wijk Soho heeft restaurant Hipchips afgelopen week de deuren geopend. De naam doet het al vermoeden: je kunt er niets anders dan chips eten – in allerlei smaken en met verschillende dips. Op de menukaart vind je chips die gemaakt is van onbekende aardappelsoorten zoals de Highland Burgundy, Red Emmalie, Salad Blue en Shetland Black.

„Bijna iedereen houdt van chips, maar wat je in de supermarkt kunt krijgen,is vrij saai”, zegt chef Scott Davies van Hipchips tegen The Evening Standard. „We willen chipsliefhebbers wat anders bieden. Ik denk dat wij de enigen ter wereld zijn die dit doen.”

Hartige & zoete dips

Bij de chips kan je verschillende hartige dips bestellen: katsu curry, rokerige kaasfondue, baba ghanoush, rode biet en citroengras-marmelade. Ben je meer een zoetekauw? Dan kan je kiezen uit zeven ‘pudding dips’, waaronder pindakaas en jam, crème brûlée, chocolademousse en karamel. Het menu wijzigt elk seizoen.

Loopt het water je in de mond en wil je je chipsverslaving in dit restaurant naar een hoger niveau tillen? Daar moet je wel wat voor over hebben. De chips is namelijk niet goedkoop. Voor een klein doosje met twee soorten dips betaal je ongeveer 5 euro. Een medium doos met drie dips kost bijna 8 euro en de grootste variant met zes dips kost omgerekend bijna 14 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.