Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 20 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Kijk uit: droogshampoo niet zo veilig als je denkt

Oh jee! Droogshampoo is ontzettend handig als je nog een dagje door moet met je ietwat vette coupe, maar het goedje blijkt helemaal niet zo best te zijn voor je haar. Dit meldt Daily Mail.

Voor de mensen die het niet kennen: droogshampoo lijkt qua verpakking en gebruik ontzettend op haarlak. Je kunt het gebruiken voor vet haar, zodat het er nog even schoon uitziet en het goedje is te koop in allerlei soorten en maten in drogisterijen en bij de kapper. Volgens de Daily Mail moet je het wondermiddel echter niet te vaak gebruiken: het zou je hoofdhuid droog maken, voor irritatie en zelfs voor haaruitval kunnen zorgen.

Volgens de Daily Mail gebruikt ongeveer 16 procent van alle Europeanen droogshampoo. Bij Nicole Baxter, een meisje uit Belfast, ging het gebruik van droogshampoo echter gruwelijk mis. Ze plaatste in april een foto van de kale plekken en huidirritatie die haar droogshampoo had veroorzaakt op haar Facebook. De foto ging viral.

https://www.facebook.com/10206301987650630

‘Shampoo’

Volgens dermatoloog Iain Sallis is het woord ‘shampoo’ een misvatting als je naar droogshampoo kijkt. „Droogshampoo werkt niet hetzelfde als een normale shampoo. Het enige dat een droogshampoo doet is de olie in het haar absorberen, zodat het er niet langer vet uit ziet of vet aanvoelt.”

Waar het probleem vooral zit volgens Daily Mail, is dat je ook droogshampoo uit je haar dient te wassen, ondanks dat het als ‘shampoo’ bekendstaat. Als dat niet gebeurt, kan dat op ten duur voor problemen zorgen omdat er een te dikke laag op je hoofdhuid komt. Hetzelfde geldt wanneer je het goedje te veel gebruikt. Uiteindelijk kan te veel of te vaak gebruik van droogshampoo dus inderdaad zorgen voor huidirritatie en wellicht zelfs haaruitval. Niet te veel mee sprayen dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.