Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 27 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Parfum hoor je dus eigenlijk in je navel te spuiten

Een spraytje in je nek, twee op je polsen en eentje in je haar. We denken precies te weten waar we onze parfum moeten spuiten voor de langste geurgarantie. Maar volgens experts sprayen we er flink naast.

Eau de navel

De reden dat we onze parfum in onze hals en op onze polsen spuiten is omdat de geur daar het langst blijft hangen, omdat dit zogeheten ‘pulseerpunten’ zijn, hier voel je je hartslag het beste. Maar de Britse parfumexpert Ruth Mastenbroek suggereert dat je navel eigenlijk een nog betere plek is om je parfum te spuiten, schrijft MailOnline.

De vorm van je navel is namelijk perfect om de geur van je parfum te ‘bewaren’. Bovendien zou de warmte van je navel de geur het beste kunnen uitstralen. Je kunt parfum volgens de krant ook heel goed tussen je ellebogen en in je knieholtes sprayen (deze plekken genereren veel warmte doordat je constant in beweging bent) om de hele dag prettig te rieken. Eigenlijk is de truc dat je het op een plek sprayt waar je lichaam opwarmt. Want door deze warme plekjes wordt jouw parfum nog beter verspreid, schrijft Huffington Post.

Extra tips

Tip 1: Wrijf jij altijd je polsen tegen elkaar nadat je er parfum op hebt gespoten? Dan kun je je parfum vanaf nu af aan beter laten drogen. Want door het wrijven haal je de sterkste geurnoten weg, en dat is natuurlijk oerzonde. Want hé, we kopen niet voor niets dure parfum.

Tip 2: Spray wat parfum in je haarborstel voordat je je haar gaat kammen. Dan krijg je heerlijk ruikende lokken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.