Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 17 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Benen scheren als een pro? Zo doe je het

Met dit prachtige weer is het niet alleen van belang dat je beschermd bent tegen de zon, maar ook dat je overuren draait onder de douche. Want benen ontharen, hoort er nu eenmaal bij. En dan kan je er maar beter een pro in worden.

Wie een voorkeur heeft voor scheren (of niets anders in huis heeft), krijgt soms te maken met ongemakken als irritatie of scheerwondjes. Omdat we jou graag glad en zo heel mogelijk willen houden, geven we je zeven scheertips.

Natte benen

Om wondjes en een geïrriteerde huid te voorkomen, is het altijd zaak dat je je benen natmaakt en insmeert voordat je gaat scheren. Wanneer je je benen ‘droog’ scheert, scheer je rechtstreeks een laagje huid van je benen af. In dat geval kun je een dag of twee een branderige gevoel houden aan je benen. En dat wil je niet!

Scheerschuim voor mannen

Het is zonde om je geld door het putje te spoelen als er genoeg alternatieven zijn die veel minder geld kosten. Scheercrèmes voor vrouwen zijn vaak nagenoeg hetzelfde als scheercrèmes voor mannen, alleen de verpakking, geur en kleur verschillen. Dus ga op zoek naar een scheercrème voor mannen waarvan de geur je bevalt. Zo bespaar je een hoop geld.

Babyolie voor scheerschuim

Smeer je benen (of oksels) goed in met babyolie voordat je scheerschuim aanbrengt. Water en olie gaan niet samen, dus de olie verdwijnt vanzelf, maar het eindresultaat liegt er niet om. Zo zijn je benen na het scheren vrij van een branderig gevoel en zijn ze zachter dan ooit.

Scrub voor scheren

Wanneer je je benen scrubt voor het scheren, verwijder je alle dode huidcellen die mogelijk in je scheermes terecht kunnen komen en waardoor je geen haartjes meer weg kunt scheren. Bovendien gaan je haartjes rechtop staan door het scrubben. Zo zijn ze makkelijker en sneller weg te scheren.

De juiste scheerroute

Je beenharen groeien naar beneden, dus je begint met scheren bij je enkels en scheert daarna naar boven. Voor je oksels geldt geen route, want je okselharen groeien alle kanten op (klinkt heftig, is het niet). Voor het allerbeste resultaat kun je bij het scheren van je benen het beste elke plek herhalen. De eerste keer tegen de haargroei in en de tweede keer met de haargroei mee.

Verzorgen na scheren

Wanneer je net klaar bent met scheren, is het het beste je huid meteen te voeden met een fijne olie of lotion. Omdat je huid net wakker is geschud door het scheren, neemt de huid de olie of lotion sneller op.

Ingegroeide haartjes voorkomen

Hoe ze ontstaan? Wanneer haartjes terug krullen onder de huid ontstaat een ingegroeide haar. Hoe te vermijden? Door regelmatig de plekken waar je last hebt van ingegroeide haartjes te scrubben (Let op: niet te vaak!) en eventueel te reinigen met een cleanser van glycolzuur. Je zult merken dat de bultjes waar de ingegroeide haren onder verscholen zitten, al snel verdwijnen.

Lees ook: 5 beautytips die je vast nog niet kent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.