LEF (geschreven door een Leuke Eigenwijze Female)

Yolanbou 13 apr 2015

Wat is lef? Volgens het woordenboek betekend het moed tonen. Heb ik lef? Ik denk na en ga terug in de tijd. Ik beland in het jaar 1997. Mijn ouders waren ontzettend streng. Ik mocht nooit met mijn vriendje alleen thuis zijn! Op een zondag terwijl ze in de kerk aan het bidden waren, had ik het lef om mijn vriendje in mijn slaapkamer uit te nodigen. Ik zal jullie de details besparen, maar negen maanden later werd ik moeder!

Maar genoeg over lef! Deze column moet dus over " lef " gaan. Nou dat ga ik dus mooi niet doen! Ik ga het lef tonen om over totaal iets anders te schrijven! Ik wil het namelijk over " karma" hebben.

Mijn tienerdochter roept sinds kort, zodra er iets fout gaat ” karma is a bitch”. De eerste keer dat ze het riep kon ik er nog om lachen, maar nu roept ze het zelfs als ik een glas laat vallen ” karma is a bitch mam” alsof ik een ethische waarschuwing krijg vanuit het universum. Vroeger was ik als kind een pain in THE ass! Mijn lieve ouders hebben genoeg moeten slikken en pikken tot dat er ( gelukkig ) wat normen en waarden bleven hangen en ik uiteindelijk de persoon ben geworden die ik nu ben. Maar goed…back to ” The Karma Subject” misschien is het universeel zo geregeld dat ik een dochter moest krijgen die zich gedraagt zoals ik vroeger? Er wordt als het ware een spiegel voor je neus gehouden waarmee je in het verleden kan kijken en dan voel je spijt. Spijt van alle nare dingen die ik gedaan heb, spijbelen, grote mond tegen ons paps en mams ( zucht) en nog wat andere nare dingetjes waar ik jullie niet mee zal lastigvallenGrijnzend gezichtje met lachende ogen
Misschien is het karma? “in het verleden actie en in de toekomst reactie” wie zal het zeggen? Een ding weet ik zeker, fouten zullen altijd gecorrigeerd worden! Of het het nou nu is of in een volgend leven. Dus wees goed voor een ander en AlS JE DAN TOCH LEF WILT TONEN, doe dat door al het goddelijke leven op deze aarde te respecteren en te ontarmen, want (zoals mijn puberdochter het zou zeggen) ” karma is a bitch”