Snurkie…

Snurkie…

Onlangs ben ik me bij een aantal dierenasiels gaan oriënteren omdat ik enorm van honden hou. Aangekomen bij het asiel werd ik vriendelijk begroet door een vrouw met sterk mannelijke trekken. Met een handgebaar laat ze me voorgaan een grote stal in. Na een paar meter stopt ze bij een soort met gaas gemaakte kooi en wijst op een geplastificeerd A4tje dat aan het hok bevestigt zit. Ik lees; NAAM: Snurkie. GESLACHT: Reu. LEEFTIJD: 3 Jaar. RAS: Kruising. HOOGTE: 60 CM Vacht: Langharig.

OVER Snurkie: Het is een vrolijk sociaal actief hondje. Hij is graag buiten. Als hij teveel binnen is verveelt hij zich snel en begint dan te kluiven aan de inventaris. Poten van tafels en stoelen hebben zijn absolute voorkeur, liefst grenen maar dat is een pre. Het sociale uit Snurkie door continu te huilen en te blaffen als hij alleen is. Ook kan hij tijdens een bezoek aan een terras over-sociaal worden en begint dan onder tafel te rijden tegen benen van andere bezoekers. Zijn naam heeft hij gekregen door zijn karakteristieke platte snuit en door het geluid dat hij daardoor voortbrengt. Het dient aanbeveling hem minstens twee keer per week flink te borstelen anders krijgt hij overmatige jeuk. Kortom Snurkie is een leuke familiehond die goed te houden is in een gezin.

EXTRA’S: Snurkie word geleverd met mand, leren riem met knelhalsband, verschillende speeltjes waaronder zijn favoriete rubberen piepspeeltje,(de rode muts smurf). Even kijkt de mevrouw die ook vrijwillig werkt op de dieren ambulance me vragend aan: En ik zeg haar:”Dit is een hond met veel potentie maar voor ik beslis wil ik er nog een paar zien als dat kan”. Bij het volgende hok lees ik NAAM: Blaffer. GESLACHT:…..!