Openingszin nodig? Echt niet!

Vincent Plat 2 feb 2017

Elke (jonge)man of vrouw heeft er wel eens last van. Je ziet een mooie meid of jongen staan en je komt maar niet op de juiste openingszin. Stress, stress, stress en er komt uit paniek weer zo’n slechte openingszin naar voren, waarna je meteen raar wordt aangekeken. De hele avond is verpest want zo’n iemand kom je nooit weer tegen. Maar, denk je dan niet te moeilijk of heb je eigenlijk wel een openingszin nodig? Naast hoe je eruit ziet en bent, om die ene jongen of meisje voor je te winnen?
Ik bedacht mij dit, na dat ik een relatie kreeg met mijn vriendin. Want, ik heb haar niet veroverd met en openingszin maar met een openingswoord. ‘Wat was dan je openingswoord?’ hoor ik je zeggen. Nou heel simpel, gewoon BOE!!!!!!. En dan hoor ik gelijk de vervolgvraag, ‘In welke situatie heb je dat woord tegen haar gezegd?’ en ‘Waarom?! Dat is misschien een leuk verhaal voor deze column.

Het was een zaterdagochtend en ik stond aan het begin van een nieuw avontuur: De komende week zou ik vrijwillig begeleider gaan zijn bij Vakantie Spelweek. Voor degene die het niet kennen, Vakantie Spelweek is bedacht om kinderen die niet zo snel op vakantie kunnen toch nog een leuke week te geven door een week lang spelletjes en activiteiten te doen in het bos.
Ik zou deze week voor het eerst meedoen als begeleider. Ik kwam samen met 6 à 7 nieuwelingen aan bij een groep jongeren die al meer dan 7 jaar begeleider waren (waaronder mijn vriendin), dus dat vond ik stiekem best wel spannend.
Onderweg naar de slaapzalen kwam ik op het briljante idee, om de eerst volgende persoon die om de hoek zou komen, te laten schikken. En, laat dat nou net mijn toekomstige vriendin zijn geweest.
Na een gezellige week te hebben gehad en een maand goed contact te hebben onderhouden, kregen wij een relatie. Pas toen kreeg ik van haar te horen wat voor een impact mijn BOE op haar heeft gehad. ‘Had ik dat echt gedaan?’ dacht ik. ‘Heb ik, de jongen die altijd schijt onzeker was bij meiden, die ik heel leuk vond en nooit wist wat ik moest zeggen, bij haar veroorzaakt dat ze me leuk vond, met een simpele BOE?!’ Een ding weet ik zeker, op het moment dat ik BOE zei, was ik mijzelf, misschien is dát wel het allerbelangrijkste wat een persoon van je wil zien. Gewoon jezelf zijn met al je grappen, grollen en ergernissen die jou, jou maken.