Stelletje flikkers

Victor Voca 6 apr 2017

Afgelopen maandag berichtten diverse media over de mishandeling van een homoseksueel stel in Arnhem, door een groep van zes á acht man. Verhalen als deze doen mijn bloed doorgaans sneller koken, maar ik heb geleerd niet te oordelen voordat ik op de hoogte ben van de context van een verhaal.

Het bleek dat twee voorbijgaande homoseksuele mannen elkaars hand vasthielden en een weerwoord hadden gegeven aan een groepje jongens die hun begon uit te schelden – met als gevolg een pak slaag.

In een interview met de twee mishandelde mannen – eigenlijk met één, want de ander zijn gebit was dusdanig bewerkt met een betonschaar dat praten er de komende tijd even niet in zit – werd verteld dat ze normaliter nooit hand in hand lopen, omdat ze niet willen provoceren. Hierdoor was de context mij duidelijk en nu heb ik ook een stuk meer begrip voor de reactie van de groep jongens. We kunnen het er immers over eens zijn dat een hand in hand lopend homoseksueel stel nogal onsmakelijk is en tevens uitzonderlijk provocatief.

Ik heb uit solidariteit met de ‘daders’ dan ook besloten mijn roze polo ritueel te verbranden; voortaan mijn vrienden bij wijze van begroeting geen hand meer zal geven, maar een nors knikje; elke voorbijkomende man boos aan te kijken en elke voorbijkomende vrouw op haar kont te slaan (en als ik haar aantrekkelijk vind, doe ik haar midden op straat – puur om mijn mannelijkheid te tonen).

Veel mensen die dit lezen zullen begrip hebben voor de reactie van de groep jongens, maar zich afvragen waarom die tanden eruit moesten met een betonschaar. Dat had toch ook gewoon met een paar vuisten gekund? Echter het is toch niet meer dan logisch dat je met een betonschaar rondloopt met al die homo’s tegenwoordig? Vorige week zag ik vanuit mijn woonkamer een regenboog en sindsdien ga ik het huis ook niet meer uit zonder mijn vlindermes.

Iedereen weet dat homoseksualiteit een keuze is. Als je maar genoeg bidt en/of therapie volgt, gaat het vanzelf weg en in het uiterste geval kun je het altijd nog laten weg laseren.

Gewoon stoppen met die homoseksualiteit. Gewoon zoals God, Allah en de overige goden het ons voorschrijven: liefde is man + vrouw. Alle overige combinaties zijn fout en verwerpelijk.

Dan toch nog een kleine aanmerking:

Blijft het uiteindelijk ironisch dat wanneer je met zijn allen een homoseksueel stel in elkaar trapt – omdat ze elkaars hand vasthouden – je zelf als grootste stelletje flikkers uit de bus komt.