Drie ideeen over immigratie

De enorme bevolkingsaantallen in de derde wereld dwingen Nederland en de Europese Unie (EU) een duurzame immigratiepolitiek uit te voeren. De huidige toestand, waarbij er geen politiek is, geen handhaving en iedereen legaal of anderzijds illegaal in EU kan verblijven is onhoudbaar. De huidige vluchtelingen hebben zo veel achterstanden dat ze geen kans maken op de legale arbeidsmarkt. Op deze manier is immigratie ongunstig voor Europa en de immigranten zelf.
Daarom drie ideeen om immigratie in goede banen te leiden.

Noodopvang in de regio
EU zorgt in de regio getroffen door tegenspoed zoals bijvoorbeeld oorlog, voor veilige gebieden met voedsel, onderdak en onderwijs. Door in deze gebieden waardes te handhaven als rechtstaat, verbod op kinderarbeid en corruptie kan zich in deze gebieden een samenleving ontwikkelen en zo een voorbeeld zijn voor de omgeving.
Opvang uit arme landen in rijke landen (typisch niet in de regio) veroorzaakt stromen economische vluchtelingen die permanent blijven. Er is verder geen prikkel om problemen in het (arme) eigen land aan te pakken waardoor structurele verbeteringen in derde wereld uitblijven.

Immigratie als hefboom voor betere wereld
Immigratie naar EU is gewild. Gebruik die macht om in derde wereld structurele verbeteringen af te dwingen. Voorwaarde voor immigratie moet worden het uitvoeren van stappenplan tegen structurele mistoestanden als kinderarbeid of corruptie. Geef verblijfsvergunning enkel aan mensen die kans maken op de arbeidsmarkt of mensen die hebben aangetoond zich in te zetten voor de samenleving en het leefbaar houden van de aarde.

Handhaaf wet ook voor vluchtelingen
Momenteel loont illegaliteit.Wie geen verblijfsvergunning krijgt, blijft illegaal en krijgt enkele jaren later vooralsnog een vergunning. Waarom zouden burgers nog belasting betalen en de wet naleven als illegaliteit net zo goed kan? Laten we daarom voortaan de wet ook voor vluchtelingen handhaven; mensen vragen verblijfsvergunning aan in land van herkomst of in de regio. Zonder verblijfsvergunning wordt men teruggebracht naar land van herkomst. Geen last meer van mensensmokkelaars, bootjes met vluchtelingen, hekken aan de grenzen, of jarenlang rondhangen in asielzoekerscentra.

Tijd voor een petitie?