Bed en Breakfast

trixhof 10 apr 2017

We hebben allemaal onze ontspanning nodig en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Fietsen, wandelen, dagje sauna, lekker lezen of de stad in. Wij gaan af en toe een paar dagen naar een bed en breakfast. Gewoon in Nederland, iedere keer ergens anders naartoe, want ons landje is prachtig. Of je nou in Limburg, Overijssel, Drenthe of de Veluwe bent, je kan overal een leuke Bed en Breakfast vinden en op die manier ben je weer een ervaring rijker.

We vertrekken zaterdag ochtend om 9.00 uur. In Eerbeek heb ik een bed en breakfast geboekt middenin het bos. Doonhill heet het, waar we een eigen appartementje met alles erop en eraan hebben.

Eerst gaan we een dagje naar de sauna in Bussloo. Even heerlijk ontspannen. We zijn er nog nooit geweest maar het is echt een super mooi complex. We doen mee met de klankschalen sessie waar een man ons begroet in een lang, oranje gewaad. Wat is dit? denk ik bij mezelf. ik ben Gè, Namastè begroet hij ons. Mijn man en ik durven elkaar niet aan te kijken, want dan gaan we echt heel hard lachen. Maar het was super relaxt bij Gè Namastè en een geslaagd sauna dagje.

Verder naar Eerbeek. We rijden via een oprijlaan naar onze bed en breakfast en worden enthousiast opgewacht door Fons en Marianne, de eigenaars. Eerst koffie en daarna komt er wijn en bier. Nadat de mannen er achter komen dat ze een aantal dezelfde mensen kennen is het of we bij vrienden zitten. Er wordt nieuwe haring gepakt en nog meer drankjes worden geschonken. We komen uiteindelijk een half uur te laat bij het restaurantje aan waar ik geboekt heb. Hard fietsend zijn we er in tien minuten. Heerlijk gegeten, maar toch een beetje jammer dat ik het besproken heb want Fons wilde ons anders mee nemen om herten te spotten. Het is namelijk bronstijd.

Zondag ochtend krijgen we een heerlijk uitgebreid ontbijt en gaan we een dag fietsen bij de Veluwezoom. Is wel flink “werken”, want wij fietsen nog gewoon ouderwets op gewone fietsen en niet op e-bikes. Als we weer onderweg naar huis zijn, zijn we moe maar voldaan. Maar èèn nachtje weg geweest en toch er even helemaal uit om leuke dingen mee te maken. Weer voor herhaling vatbaar. Leve de Bed en Breakfast!