De Efteling zwicht niet.

Een lange nek en een open bek , het is allemaal te vinden in De Efteling. Sinds jaar en dag vinden vele toeristen, nationaal en internationaal , de weg naar ons vermaarde pretpark. Het Trimbos-instituut, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij en Clean Air Nederland doen volgens de krant een beroep op de directie van het park om maatregelen tegen rokers te nemen. Er is een petitie ondertekend van bijna 11.000 mensen. Of dat ook bezoekers van de Efteling zijn, is maar zeer de vraag.
Gelukkig heeft De Efteling geen zwakke knieën attractie ingevoerd en laat hiermee de roeptoeters van het anti-rook beleid buiten staan.
Roken
In de buitenlucht mag gerookt worden( wachtrijen en sprookjesbos) doch bij attracties en restaurants niet. Een prima regeling . Ook de 4.4 miljoen (cijfers 2014) bezoekers van Het pretpark in Kaatsheuvel vinden dat er niks mis is met het gevoerde beleid.. Bijna 11.000 mensen ,zijn o.a. door de Jihadistische groep Alliantie Nederland Rookvrij onder druk gezet om te tekenen voor een rookvrij park, een verwaarloosbaar aantal mensen gezien het aantal bezoekers van de Efteling.
Efteling ziet geen reden voor rookverbod
Wel staan we open voor suggesties, zoals de rookzones die ook Disneyland Parijs heeft, maar op dit moment speelt dat nog geen rol.” Domheid van de Alliantie Rookvrij Nederland heeft de neiging zich te vermommen als moraal, maar gelukkig heeft de Efteling deze ballon leeg laten lopen.
Ik zeg het nog maar eens; hartelijk dank Efteling voor de oprechte aandacht van alle bezoekers .

Ton Wurtz
Stichting Rokersbelangen