Prioriteiten

Hebben we net het hele verdomde circus achter de rug om de maximum snelheid op een aantal trajecten te verhogen naar 130 km. per uur -met de bijbehorende kosten, die niet gering waren-, komt er een voorstel van de PvdA om de boel weer terug te draaien. Vanwege de uitstoot van CO2.

Moet ik het nog een keer zeggen? Zijn er net een paar stukjes weg in Nederland waar je op bepaalde tijdstippen niet 120 maar 130 kilometer per uur mag rijden, wat een boel geld heeft gekost, WIL DE PVDA HET WEER TERUGDRAAIEN vanwege de uitstoot van CO2.

Ik zal het nog eens zeggen: de wat mij betreft bespottelijke maatregel -paradepaardje van de VVD- om op bepaalde wegen de maximum snelheid te verhogen die nog maar net is ingevoerd (tegen flinke kosten), zou mogelijk op basis van een PvdA voorstel weer ongedaan worden gemaakt. Want CO2.

Ik weet niet wat ik kan doen om dit nog belachelijker te laten klinken. Ik vond de argumenten VOOR al onzinnig, maar als het dan toch eenmaal is uitgevoerd…

En dan ben je land besturend VVD-politicus geweest, en decennia later vragen je kleinkinderen je: Opa, u heeft toch vroeger het land bestuurd; wat is nou het belangrijkste dat u voor elkaar gekregen heeft? Een krachtig statement van de VVD zeg maar? En dan moet je zeggen: nou, terwijl de hele wereld in een economische crisis verkeerde, en graaigedrag hoogtij vierde, en het vertrouwen in de integriteit van politici een absoluut laagtepunt had bereikt, TOEN HEBBEN WE HET VOOR ELKAAR GEKREGEN DE MAXIMUMSNELHEID NAAR 130 KILOMETER PER UUR TE VERHOGEN! Op een aantal wegdelen. Dat was toen een paradepaardje van de VVD. En oh ja, we hebben de mensen het Europees Parlement door de strot gedouwd.

Maar ja, als PvdA politicus moet je dan wat mij betreft tegen je kleinkinderen zeggen: nou, we hebben veel toegezegd en weinig daadwerkelijk uitgevoerd. Ja, onze baantjesmolen werkte goed, vandaar dit prachtige landgoed wat jullie zullen erven. Ondanks dat we de PvdA volkomen teloor hebben laten gaan, hebben we de mooiste baantjes voor onszelf bekokstoofd! Enne: declareren moet je leren! En oh ja, we hebben de mensen het Europees Parlement door de strot gedouwd. Dat verhuist 12 keer per jaar. Kost 180 miljoen Euro per jaar. En een uitstoot van 19000 ton CO2.