Wie sjoeën ós Limburg is

Daar stonden we dan, 12 uur ‘s nachts. bij een benzinestation ergens in Maastricht. Het was er flink druk. Volkomen onbekend terrein voor ons (ik kom uit Delft), en we waren behoorlijk nerveus. De meneer van de Wegenwacht had ons hier naartoe begeleid, want hoewel de kans klein was, het zou zomaar kunnen dat onze auto niet meer zou starten na het tanken.

We moesten twee meisjes van 15 van Pinkpop ophalen, die we eerder op de dag bij Landgraaf hadden afgeleverd. Na een dagje Maastricht startte de auto niet meer….

Terwijl we wachtten om te tanken, draaide er een auto voor ons naar de pomp waar we stonden. Ondanks uitdrukkelijke waarschuwingen van mijn vriendin -je krijgt hooguit een knal voor je kop- ben ik gaan zeggen dat wij ook stonden te wachten…

De mevrouw verontschuldigde zich, meerdere keren, “ze had ons niet gezien, sorry”, maar ze maakte geen aanstalten om ons voor te laten gaan; mijn pogingen om uit te leggen dat we haast hadden, en dat de Wegenwacht ook stond te wachten ontaarden in een bizar gesprek waarbij ze meerdere keren naar een pomp wees een stukje verderop, die afgezet was met pilons, terwijl ze zei: als je het vriendelijk gaat vragen maken ze die pomp wel voor je open! Ik had geen idee wat ze bedoelde, en toen ik de pomp wat beter bekeek, bleek het ook nog te gaan om een pomp voor gas. Dus zei ik dat. Dat leidde weer tot een “ik had je echt niet gezien!” en wat onderling geginnegap tussen de 4 inzittenden. Verder tot niks.

Uiteindelijk ben ik maar teruggelopen, en toen zij konden gaan tanken kwam er ook een andere pomp vrij. Terwijl ik stond te tanken riep een wachtende taxichauffeur -bekende van de paupers bleek uit zijn joviale manier van doen- nog quasi grappig: “jullie mogen niet voor je beurt gaan hoor!”.

Het is uiteindelijk goed gekomen. We waren op tijd om in de Pinkpop chaos de twee enthousiaste meiden op te halen, en de auto is het blijven doen.

Maar het laat me niet los; denkt dat volk nu echt grappig te zijn? En hoe zouden ze reageren wanneer het hen overkwam?

Hulde overigens voor de meneer van de Wegenwacht. We waren gestrand in een parkeergarage, en hij moest zijn WW bord van het busje afhalen om erin te kunnen. Vervolgens heeft hij ons ook nog naar het bewuste benzinestation begeleid, is blijven wachten tot we weer verder konden, en heeft ons de goede kant op gestuurd!

/—-
Geplaatst onder “Good vibes”, want “Bad vibes” kon ik niet kiezen…