Nu zijn we er echt klaar mee!

Sylvia Peters 22 jun 2016

Voel je de zon branden op je huid? Je weet dat je eigenlijk moet gaan smeren, maar je hebt nog geen zin om op te staan. Je ligt zo lekker en met deze warmte zijn zelfs die paar stappen al te veel. Gelukkig hoef je alleen je hand maar uit te steken om je glas te pakken. Het koude vocht is een verademing op je droge lippen en in je keel. Zelfs je hand lijkt te genieten van het koele glas. Met gulzige slokken probeer je de dorst te lessen. Je tong is te laat om die ene druppel die naast je mond naar beneden rolt tegen te houden. Het maakt je niet uit, eigenlijk geniet je stilletjes van het vocht op je huid. Het liefst zou je een ijsklontje over je lichaam laten glijden, tergend en verkoelend tegelijk.

Je wenkt de ober en je wijst met een vriendelijk gezicht op je glas. Hij knikt begrijpend. Als hij wegloopt, kijk je hem na. Je ziet dat hij naar de andere gasten loopt om daar ook een bestelling op te nemen. Iedereen is vrolijk en er wordt gelachen.
Het leven lijkt volmaakt. De zon schijnt, de ober begrijpt je en er zitten allemaal gezellige mensen om je heen. Je tenen raken het warme zand terwijl je enigszins rechtop gaat zitten. Je tilt je zonnebril een stukje omhoog. Wat je ziet is uitermate aantrekkelijk. Ook de omgeving maakt een exotisch gevoel bij je los. Het ruisen van de zee is prima in balans met de zwoele achtergrond muziek. Wat wil een mens eigenlijk nog meer?

Dat het stopt met regenen? Dat de zomer nu echt gaat beginnen? Dat we gewoon kunnen gaan genieten van het zomerse gevoel? In je tuin, op een terras of op een strand?
Het maakt niet uit waar, als het maar komt.
Morgen, overmorgen of desnoods volgende week…
Maar als het dan komt, dat het dan ook een poosje blijft.
We zijn nu echt klaar met die regen.