De inauguratie van onze Twitterkoning

Sylvia Peters 20 jan 2017

Vandaag is het zover, de dag van de beëdiging van de 45ste president van de Verenigde Staten. Acht jaar Obama zitten er op, een nieuw tijdperk treedt aan. Ik heb een paar presidenten voorbij zien komen, maar die Obama vond ik wel wat. Mijn voorkeur is niet echt gebaseerd op een politiek specialisme, maar meer op het menselijke vlak. Hij kwam gewoon erg sympathiek over en het lukte hem om de acht jaar te volbrengen zonder een gigantisch schandaal te veroorzaken.

Hoe anders was het met Bill Clinton die glashard voor tv verkondigde dat hij geen seksuele relatie had gehad met Monica Lewinsky en later toegaf dat hij had gelogen. Of wat dacht je van Ronald Reagan, die de regels brak als het hem beter uitkwam. Hij ondersteunde revoluties op het financiële vlak tegen alle internationale verbonden in. Richard Nixon veroorzaakte met zijn ‘dirty tricks’ zelfs een Watergate schandaal. Lyndon Johnson is misschien iets minder bekend, maar veel nabestaanden zullen hem nooit vergeten als de president die de Viet Cong zwaar onderschatte. John F Kennedy mocht de nederlaag van de ‘invasie van de Bay of Pigs’ op zijn naam noteren, maar bleef op het gebied van de dames alle support behouden. Zo zijn er nog wel een paar te noemen die hun ambtstijd niet alleen hebben volgepropt met goede herinneringen.

En nu krijgen we Donald Trump. Onze twitterkoning, die al voor, tijdens en na de verkiezingen de nodige schandalen op zijn naam heeft staan. Zou die eed van hem een ander mens maken? Of denkt hij als president nog veel meer vrouwen bij hun ‘pussy’ te kunnen grijpen? Zal hij eerst gaan denken voordat hij handelt? Of voelt hij zich morgen die ‘blonde god’ die alles maar kan zeggen. Is hij een leider of is hij een onruststoker? Gaat hij Amerika groot maken of maakt hij alles kapot?

De tijd zal het leren. Nu zijn de meningen nog verdeeld en dat is prima. Maar laat die schreeuwlelijk in godsnaam niet het land verdelen of de wereldvrede in gevaar brengen… Aan een president met alle negatieve karaktertrekken van Donald, Bill, Ronald, Richard, Lyndon en John in één lichaam hebben we zeker geen behoefte. De wereld heeft stabiliteit en vrede nodig en zeker één @realDonaldTrump twitter account minder.