Politici en verkiezingen

steet009 30 aug 2016

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van die vermaledijde totaal overschatte EU?

Nou even denken,
-Schulden maken kost praktisch niks meer, want geld lenen is gratis geworden.
-Negatieve rente? Ja, bestaat echt, dankzij die wereldvreemde, geldverslindende, buitenaardse, totaal overbodige Oppermalloten. Zover hebben ze het al geschopt.
-Economie in de gehele EU groeit marginaal. We verdienen met z’n allen in ieder geval veel te weinig om onze schulden te kunnen betalen. We hebben nl. een groei nodig van veel meer dan 2 procent om een begin te maken met het aflossen van de opgebouwde staatsschulden. Dat gaat de komende jaren gewoon niet lukken.
-Allemaal ontevreden lidstaten, alleen maar schulden.
-De ECB pompt maandelijks sinds meer dan 1 jaar 80 Miljard Euro in de economie, zonder het door de ECB gewenste resultaat. Inflatie is nog steeds nul. De economen zijn erover verdeeld of de inflatie überhaupt wel aangejaagd moet worden.
-We kunnen erop wachten, totdat de luchtbel ploft.
-De economie wordt kunstmatig in leven gehouden worden door de ECB. De ECB is gewoon een bank, die met, alleen op papier bestaand geld, schulden opkoopt.
-Ja, Schulden kopen, het bestaat echt. We hebben het al zo vaak gehoord, dat we het normaal zijn gaan vinden. Laat het nou eens gewoon tot je doordringen en probeer het eens te begrijpen; Schulden kopen!
-We mogen onze binnengrenzen niet meer bewaken, enz enz.

Je kunt je afvragen wat die politici eigenlijk aan het doen zijn. Moeten wij, de belastingbetalers, die huidige generatie politici niet gewoon laten oppakken, voordat de samenleving totaal naar de knoppen gaat?
De verkiezingen komen er weer aan. Goed nadenken en neem gewoon de tijd om te bepalen op wie je gaat stemmen.

Enne.. tip van mij; heel simpel: als je niet begrijpt, wat een politicus uitkraamt (ook kijken naar het verkiezingsprogramma, bv D66 heeft een boekwerk van meer dan 200 pagina’s nodig, en PVV doet het voorlopig met 1 A4’tje), dan ook gewoon niet op die Partij stemmen.