Het hart volgen wanneer Alzheimer overneemt.

SoulonPaper 25 mei 2016

Het hart volgen wanneer de mind overgenomen is door Alzheimer.

Het hart vol met gevoelens, de mind vol met gedachtes in een lichaam dat stil ligt. Het lichaam die de prikkels niet meer kan uiten op de manier zoals ik het wil. Confrontatie met mijzelf, confrontatie met de wereld… Ik voel mij anders, ik voel mij vreemd. Overgelaten aan mijn gevoel.. daar waar het goed voelt en het klopt met mijn meerdere gedachten.

Ja, gevoelens vanuit het hart, de richtlijnen in ons leven. Waarom zijn we daar zo bang voor? Negeren wij die of grijpen wij ernaast? Zijn we niet allemaal op zoek naar geborgenheid..daar waar je voelt dat het goed zit? Het hart met gevoelens, het hart die gedachten in de mind kunnen begeleiden naar warmte en geborgenheid. Zoals een baby die voelt dat het geliefd is.

Mijn mind heeft mij in de steek gelaten, maar mijn hart kent mij mijn hele leven lang en laat mij af gaan op mijn gevoel. Daar waar het goed voelt, zal ik mij op moeten berusten. Ik zal mijn hoofd hier op neer leggen en mijn gevoel eraan laten toegeven. Mijn leven hieraan overgeven.. aan de warmte en liefde om mij heen. Zo leef ik op gevoel sinds mijn mind is overgenomen door Alzheimer. Mijn hart is opgevuld met pure gevoel. Mijn leven is vanaf heden op pure gevoelsinstinct beleven.

Geschreven door: Sandra Tavares SoulonPaper