OPCW bevestigt Syrische regering’s claim sarin gas

sonjavandenende 5 jan 2016

De internationale chemische wapens waakhond (OPWC) (1)zegt dat de sporen van het sarin gas, de Syrische regering claimt dat het gebruikt is door terroristen,nu ook bewezen is door het OPWC, dat inderdaad de terroristen, of zoals het westen ze liever noemt opstandelingen en gematigde rebellen, sarin gas gebruikt hebben en die (terroristen)de Syrische bevolking vermoord hebben, waaronder veel kinderen in Ghouta 2013.
De aankondiging volgt op een onderzoek van de Organisatie uitgevoerd door de (OPCW), op verzoek van de regering in Damascus.
Een rapport gepubliceerd in een maandelijks rapport over Syrië, met resultaten, bevestigt dat deze missie aanwijzingen heeft dat mensen in Syrië blootgesteld waren (en nog zijn) aan chemische wapens die zij hadden gevonden.
“In één geval”: blijkt uit de analyse van een aantal bloedmonsters dat deze mensen blootgesteld waren aan sarin (een dodelijke vorm van gas gebruikt in de chemische wapens) of een sarin-achtige stof”, zei Ahmet Üzümcü, het hoofd van de OPCW. Üzümcü,zei dat er verder onderzoek nodig is om te bepalen wanneer en onder welke omstandigheden deze blootstelling zich zou kunnen hebben voorgedaan.
De Syrische regering heeft gezegd dat de terroristen chemische wapens in 11 gevallen hebben ingezet, op de Syrische bevolking.
Damascus heeft zijn voorraden chemische wapens overgedragen naar een gezamenlijke missie onder leiding van de VN en de OPCW na een aanval op Ghouta een voorstad buiten de Syrische hoofdstad in 2013.
Vorige maand, meldde de officiële nieuwszender: Syrian Arab News Agency (SANA) dat de regeringstroepen chemische aanval apparatuur in beslag hebben genomen uit een terroristisch veldhospitaal, dat zij veroverd hadden,in de buurt van de westelijke havenstad Latakia.
De ontdekte apparatuur in het veldhospitaal buiten de stad was van het type dat nodig is om chemische wapens te maken (met Sarin), aldus legerbronnen.
Vorige maand werd al bekend, door Ahmed al-Gaddafi al-Qahsi, de neef van de voormalige Libische dictator Muammar Gaddafi‘s, die zei dat de chemische wapens die in Ghouta gebruikt waren, ongeveer twee jaar geleden waren gestolen uit Libië en later gesmokkeld naar Syrië via Turkije door zogenaamde rebellen. De oorsprong van de geleverde stoffen komt uit Europa.
Zo wordt Nederland alweer een nieuwe oorlog in gerommeld!

Bronnen: SANA, SAA, OPWC, VN.