Een maandje lief zijn.

SjudithB 28 nov 2016

Een maandje lief zijn.
Hoera het is bijna december. Nu kunnen we weer genieten van een maandje lief doen tegen elkaar. Ja dit was op een sarcastische toon.
Ik vind het zo ontzettend jammer dat dit blijkbaar alleen in december kan.
Waarom krijgen mensen zo rond de donkere dagen ineens spijt van wat zij al hebben gedaan? Waarom wordt er dan besloten om een dag of vier geen oorlog meer te voeren? Als het voor een dag of vier (of week of vier) kan dan moet het toch lukken dit langer vol te houden?
Kunnen we ook niet proberen om op social media wat liever te zijn tegen elkaar?
Sommige reacties zijn toch werkelijk om je voor te schamen. En ik moet eerlijk bekennen een leuke discussie ga ik zeker niet uit de weg en een beetje stangen in een discussie vind ik heerlijk. Ik pak mijn bak popcorn erbij, ik app wat vrienden en we genieten een uurtje van zo’n discussie. Maar we blijven wel respectvol. Misschien komt het niet altijd heel vriendelijk over maar ik scheld nooit iemand uit. Ik discrimineer niet en ik roeptoeter geen dingen waar ik ook maar iets van spijt van kan krijgen. Als ik sommige reacties lees onder bepaalde krantenkoppen dan kan je dat als normaal mens toch niet vatten hoe je zulke reacties kunt neerzetten? Ook in bepaalde Facebookgroepen is het respect ver te zoeken en worden mensen gestenigd als dit zou kunnen. Alleen omdat iemand een andere levenswijze erop na houdt waar ze geen vlieg kwaad mee doen.
Laten we nou eens met z’n alleen proberen om wat liever te doen tegen elkaar. Zou dat lukken? Langer dan alleen in de maand december?
Kunnen we hier misschien een goed voornemen van maken voor 2017? Alhoewel ik zelf erg slecht ben met goede voornemens denk ik bijna zeker te kunnen zeggen dat ik me aan deze prima kan houden.
Eigenlijk hoop ik dat alle grote wereldleiders deze miezerige column lezen en dat zij er ook wat mee zullen doen?
Dat zou toch fantastisch zijn? Een werelddoel? Laten we met de hele wereld wat liever voor elkaar zijn?
Leg je hand op je hart en voel dat je leeft, probeer dit door te geven door een glimlach of een groet.
Gun elkaar de leuke dingen van het leven. Probeer te leren van mensen die in jouw ogen anders leven.
Ik wens jullie allen een fijne decembermaand. Laat deze maand een jaartje duren!