We “denk-en” allemaal aan; Holland!

Senay Tosun 5 dec 2016

Denkend aan Holland heb ik de verkiezingsprogramma van Denk gelezen, mooie praatjes.. Je zou denk-en dat zij als enige aan Nederland denken!

Denkend aan Holland zien zij een inclusieve samenleving. Ik ook! İk zie heel graag een inclusieve samenleving maar door een diversiteitsquota op te leggen bij gelijke geschiktheid van Jan en Ali, wordt Ali verplicht aangenomen. We schieten onze doel voorbij want door een diversiteitsquota is het geen inclusieve samenleving meer maar een samenleving met een privilege. Waar blijft dan het gelijkheidsbeginsel en de rechten van Jan? Het is maar een vraag..

Denkend aan Holland horen wij heel graag een lerende samenleving die verder kijkt dan de neus lang is. Niet alleen respect eist voor de eigen normen en waarden maar ook voor de normen en waarden van anderen zonder elkaar te be/ver/oordelen als men bijvoorbeeld oud & nieuw viert, in ieder geval, respect toont! Maar geldt dit ook voor de “denkende” achterban? Gezien de reacties op social media van een aantal potentiele Denk stemmers is respect voor de ander ver te zoeken! Valt onder een lerende samenleving trouwens ook de mensen met een migranten achtergrond die inmiddels al 20 jaar hier wonen en leven maar de Nederlandse taal nog niet of niet voldoende beheersen? Het is maar een vraag..

Denkend aan Holland dromen zij over een gezonde samenleving maar waarom wordt de verpleegkundige Thea erbij gehaald in de volgende zin; “Denkend aan Nederland droom ik over een gezonde samenleving, waarin verpleegkundige Thea rekening houdt met de wensen en eisen van tante Latifa.“ Klinkt in de oren alsof Saskia’s, Thea’s, Sandra’s allemaal geen rekening houden met de wensen en eisen van tante Latifa of van oma Fatima? Waar blijven de wensen van tante Miep dan? Het is maar een vraag.. Als het R-register komt zal ik als eerste bellen want dit valt naar mijn mening onder “aantoonbaar discriminerende uitingen”. Want tjah, overheid geeft wat “Denk” betreft het goede voorbeeld! Begin eerst bij jezelf, a.u.b.!

Denk staat voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.. Mooi! Maar geldt dat ook voor een kind? Want jullie zijn wel voor een chemische castratie bij kindermisbruik maar vallen daar ook de illegale kindhuwelijken die door een geestelijke worden afgesloten onder? Jaarlijks vinden er 250 kindhuwelijken plaats in Nederland! Daar heb ik helaas niks over kunnen lezen. Over huwelijken gesproken en Polygamie dan? Nee, ik ben geen feminist!

Ik ga even verder Denken..