Ergens niet mee eens? Durf stappen te zetten!

Daar zit je dan. In de eerste trein naar Schiphol met alleen een one-way vliegticket naar het Verre Oosten op zak. Als een klein kind: opgewonden, benieuwd en tegelijkertijd ook zenuwachtig voor wat er komen gaat. Het is niet dat de bestemming onbekend terrein voor me is. Maar de motieven en drijfveren achter deze reis zijn veel meer dan slechts een vlucht naar zon en cocktails.

Op mijn bescheiden leeftijd van 27 jaar heb ik meer van de wereld gezien dan de gemiddelde Deventenaar. Zo ben ik (welgeteld) twaalf keer in mijn leven verhuisd, in zowel binnen- als buitenland. In bijna elke grote stad van Nederland heb ik gewoond en heb ik mijn behoefte naar avontuur buiten de Nederlandse dijken bevredigd in België, China en Maleisië. Mijn ogen werden geopend toen ik bij een Aziatische vliegtuigmaatschappij werkte. Dit gaf me de mogelijkheid om in een kort tijdsbestek alle landen van Zuidoost-Azië tussen Mongolië en Singapore te bezoeken.

Waar mijn motieven in het verleden veelal studies en stages waren, is mijn huidige keuze een grotere sprong in het diepe. Na tweeëneenhalf jaar geproefd te hebben van de Belgische cultuur zat me namelijk iets dwars. Elke dag als ik op het werk kwam, nam mijn motivatie beetje bij beetje af. Elke dag werd ik iets ongelukkiger als ik om me heen keek. Elke dag wanneer ik thuis kwam miste ik iets.

Er moesten stappen gezet worden en het liefst zo snel mogelijk. Waar de meeste mensen stilstaan bij hun persoonlijk worstelingen, deed ik het omgekeerde. Ik nam ontslag van mijn goedbetaalde baan, zegde mijn mooie appartement in Antwerpen op en nam met pijn in het hart afscheid van mijn slechtlopende relatie. Waarom doorgaan als je diep vanbinnen voelt dat het niet goed zit?

Thank god leven we in het digitale tijdperk. Waar je slechts een computer en internet nodig hebt om te werken op elke plek van de wereld. Dat stelt me in staat om de komende maanden (of jaren, who knows?) mijn passie voor wat ik het liefst doe te combineren: reizen en online marketing als digital nomad. De eerste bestemmingen zijn al bekend: Bangkok – Hong Kong – Cebu – Kuala Lumpur – Bali. Wat de wereld mij gaat brengen? Ik heb werkelijk waar geen idee. Of alles goed komt? Dat zullen we nog wel zien. Maar als je het stemmetje dat je altijd hoort in je achterhoofd niet beantwoordt, faal je dan niet sowieso in je eigen leven?