Tien likes voor deze column, of anders…

Richy Mangoendirjo 23 feb 2017

Afgelopen zaterdag zijn mijn gezin en ik gaan winkelen in Zuidplein op zoek naar een verjaardagscadeau. De dag begon al met een tegenvaller. We wilden om 11:00 uur ’s ochtends de deur uit maar mijn dochter moest naar de wc dus we vertrokken pas om 11:05 uur. Eenmaal in de parkeergarage van Zuidplein aangekomen, kon ik niet precies voor de ingang parkeren. Het plekje ernaast was wel vrij dus met veel tegenzin heb ik de auto daar maar neergezet. Tot overmaat van ramp heb ik ook nog een minuut op de lift moeten wachten. Een hele minuut, dat zijn wel zestig seconden. Het was drukker dan ik had verwacht en daarom duurde het nog eens een minuut langer voordat we bij Bart Smit waren. Dat zijn weer zestig seconden van mijn leven die ik niet meer terugkrijg. De jarige is dol op Duplo en konijnen, dus ik zocht naar een Duplo set waar één konijn in zat. Zal je net zien dat ze alleen maar Duplo sets verkopen waar twee konijnen in zitten. Ik heb uiteindelijk wel die Duplo set voor de jarige gekocht, maar dat ging niet van harte. Hoe haalt iemand het in zijn of haar hoofd om twee konijnen in een Duplo set te plaatsen? Om de pijn te verzachten, besloten wij om een patatje te gaan eten bij de Bram Ladage. Helaas waren niet alle patatjes even lang. En toen ik mijn Coca-Cola kreeg, gaven ze mij een geel rietje terwijl mijn hoop gevestigd was op een blauwe. Al met al had ik dus een erg slechte winkelzaterdag.

En nu hoor ik je denken: “Man, waarom maak je je druk om zulke kleine en onnozele zaken?” Nou, ik had precies hetzelfde toen ik de volgende krantenkop las in de Metro: Jongeren schamen zich bij minder dan tien likes. Mijn mond viel nog verder open van verbazing toen ik in het artikel las dat er een groep jongeren bestaat die liever 1000 likes krijgt voor alle social media-posts in plaats van goede cijfers op school.

Hoezo verkeerde prioriteiten stellen? Maak je alsjeblieft druk om je schoolresultaten en je toekomst in plaats van resultaten op social media. En wat nog belangrijker is. Tien echte vrienden in real life is veel meer waard dan 1000 likes van mensen die je (haast) nooit persoonlijk tegenkomt.