Minder rechten dan een vluchteling

Goeden morgen Nederland. Zondag morgen kreeg ik te horen dat ik samen met 300 andere op straat kom te staan om plaats te maken voor Syrische immigranten. Deze immigranten zijn de laatste druppels die de woning nood laten overlopen tot op de straat. De huizen staan overal leeg, maar toch moet de verse armoedige ‘starter’ het met zijn bloed betalen. Ik zeg ‘starter’, omdat er amper iets te starten is. Al je gediplomeerde minimum loon gaat naar huur, naar de eigenaren. Met hun hypotheken zijn zij op zijn hoogst geprivilegieerde huurders. En dan lees je weer dat de crisis is opgelost. Door het creëren van geld door hypotheken en het uithollen van de rechten van de huurder. De huurder is volgens Mark Rutten de hard werkende Nederlander. Vrijheid is immers je zelf verliezen in het werk voor een huisjesmelker.
Om enige ademruimte te krijgen ren je naar de laatste uitweg: anti-kraak. Een beter woord voor anti-kraak is minder rechten dan een vluchteling. Het anti-kraak bedrijf FMT weet geen coherent antwoord te fabriceren op de vraag waarom het vluchtelingen probleem op ons wordt gedumpt. De gemeente en de project ontwikkelaar ontkennen de verhalen van FMT.
Dan pas komen de Syrische immigranten sprankelend binnen lopen op station Amsterdam centraal. Per bus, per trein, ze vinden het heel fijn om ergens te mogen zijn. Voor mij is dit niet nieuw. Ik heb de Syrische families al buiten op straat zien slapen in Parijs. Ik gaf zelfs mijn schrale fooi van mijn bar job, aan het gezicht van een moeder, dat mij zonder te spreken liet zien hoe walgelijk de toekomst er kan uitzien. Intussen rent de stereotype naïeve Europeaan blind achter zijn job aan. Net alsof het vanzelfsprekend is.
De politiek heeft mijn stem verwrongen. Links wilt uit sentiment snel immigranten plaatsen, rechts gebruikt men dit om de laatste genadeslag aan het woonrecht toe te dienen en extreem rechts staat blonde frivoliteit mijn frustratie in het verkeerde geweer te laden. Weg moeten niet de immigranten, zij zijn alleen schijn oorzaak. Weg moet de perversiteit in de woningmarkt. Te hoge huur, beperkte huurrechten, leegstand, speculatie, geld binnen sleep constructies voor huisjes melkers en bemiddelaars, laten we hier nee tegen zeggen. Als we geen onderdak kunnen geven komt dat niet door de immigranten maar door de uit de hand gelopen woning markt.