Festivalpubliek

Ik las woensdag op internet dat Justin Bieber bevestigd is voor Pinkpop 2017, een grote naam zoals Pinkpop die wel vaker heeft.
Gelijk na het bekend maken van de naam ontstond er ophef onder het festivalpubliek: Wat moet Justin Bieber nou op Pinkpop wij willen die gillende tienermeisjes niet.
Zeker begrijpelijk het lijkt mij ook geen feest om tussen de pubers te staan, maar ik moest gelijk terugdenken aan Lowlands 3 jaar terug.

Het festival was ineens “the place to be”, ik zag mensen in mijn omgeving kaartjes kopen die normaal nooit naar Lowlands zouden gaan. Ik was van mening dat dat juist een plekkie was waar die gasten niet thuishoorden.

Toen ik aankwam op het festivalterrein voegde ik me bij mijn vriendengroep, ook zij waren van mening dat ‘al dat volk’ hier niks te zoeken had. Onderweg weg naar het campingterrein hadden we het erover; hoe zorgen we er nou voor dat wij het oude Lowlands terug zouden krijgen?
Toen we aankwamen was de camping al aardig vol dus we moesten ons tussen de tenten wurmen om een plekje te vinden. De tent werd opgezet en toen aan het bier, want dat was hoe dan ook een onze prioriteit.

De volgende ochtend kropen we onze tenten uit, natuurlijk lekker brak, en gingen onder de partytent zitten. Nog geen 10 minuten later werden onze buren wakker en natuurlijk het waren van die “mainstream” gasten. Ze kropen hun tent uit en enigszins tot onze verbazing is het eerste wat ze riepen; “goejemorguh”. Wij roepen het beleeft terug en zien dat ze een typische eerste keer festival fout gemaakt hadden, ze hadden namelijk geen stoeltje of vuilniszakken bij zich gepakt om op te gaan zitten.
Met je droge broek in het natte gras zitten is ook niet alles dus wij vertelde vriendelijk waar ze campingstoeltjes konden kopen.
Zo raakte we een beetje in gesprek en kwamen we er al snel achter dat die “mainstream gasten” eigenlijk om dezelfde reden als ons naar het festival kwamen. Namelijk om goede muziek te luisteren (al was daar een verschil in meningen) en een leuk weekend te hebben.

Het punt dat ik eigenlijk wil maken met deze column is dat iedereen die naar Pinkpop gaat daarheen gaat om een leuk feest te hebben. Laat dus je vooroordelen thuis en sta open om andere mensen te ontmoeten, misschien kom je hele interessante gillende meisjes tegen.