#superfood

Zaterdagochtend, of is het alweer middag? Ik open mijn ogen en zoek onder mijn kussen naar mijn telefoon. Inderdaad: half 2 ‘s middags. Weer een dag waarop het niet van mijn wekelijkse hardlooprondje is gekomen. Dit wekelijkse rondje is inmiddels maandelijks en ik ben bang dat dit snel in jaarlijks gaat veranderen. Dan valt mijn oog op een aantal meldingen van Instagram: 5 mensen vinden uw foto leuk? Diep nadenkend open ik mijn instagram account. Heb ik echt een foto geplaatst? Scrollend naar beneden zie kleurrijke, perfect geschoten foto’s van lekkere healthy ontbijtjes. Als ik de foto zie die ik geplaatst heb kan het contrast niet groter zijn: poserend met een broodje kroket staan mijn beste vriendin en ik voor onze favoriete snackbar met de veelbelovende hashtag: #superfood!

Als ik weer door de fotos met deze zelfde hashtag van mijn healthy instagram vrienden scroll bedenk ik me: waar is het misgegaan? Mijn generatie staat op zaterdagochtend in de sportschool in plaats van brak in bed te liggen zoals ik. Wanneer ze uit die sportschool komen gaan ze aan de slag met vers fruit voor een smoothie en havermout om gezonde pannenkoekjes te bakken. Een gezonde salade als lunch, een handje zaden en noten als tussendoortje. Vervolgens is het alweer bijna tijd voor avondeten: een stukje zalm, broccoli en zoete aardappel. Voor het slapen gaan nog een shake en dan is het om half 10 tijd om naar bed te gaan, want morgen om 8 uur is de les bodypump die ze natuurlijk niet mogen missen. Gaat mijn generatie dan niet op stap? Jawel, maar als ze dan een keertje naar een feestje gaan drinken ze wodka spa rood. Juist, omdat daar geen calorieën in zitten. Ik geef toe dat dit drankje met een citroentje er bij mij ook wel ingaat, maar niet omdat er geen calorieën in zitten. Daarnaast kan ik in de kroeg voor dat geld 2 biertjes drinken.

Denkend aan die biertjes van gisterenavond doe ik wat boter in de pan en denk ik nogmaals: bij wie gaat het mis? Ik heb geloof ik gisteren een topavond gehad met mijn beste vriendinnen en wat maakt dat broodje kroket voor een keer nou uit! Terwijl ik mijn eitje in de pan omdraai bel ik mijn beste vriendin en zeg ik: heee! Weer bijgekomen? Welk feestje staat er vanavond op de planning?