Incasso warboel!

renskepostema 23 feb 2017

Zoals heel veel mensen in Nederland heb ik weleens last gehad van incassobureaus, en natuurlijk is dit over het algemeen terecht. In Januari 2008 heb ik mijn faillissement aangevraagd en ik kan U vertellen dat dit niet leuk is. Wat er dan over je heen komt is geen pretje. Deurwaarders, Incassobureaus, de belasting en een eigen curator. Mijn curator werd ook mijn bewindvoerder, deze heeft mij hier doorheen gesleept. Ik zag vele deurwaarders voorbij komen en heel eerlijk, de meeste valt prima mee te praten. Als je in contact blijft en je afspraken nakomt is er niets aan de hand. Degene die mij bijgebleven zijn zoals Janssen en Janssen Incasso en Gerechtsdeurwaarders en het Centraal Justitieel Incassobureau hebben mij goed geholpen als betalen eens lastig werd. Ik kwam uiteindelijk in de WSNP Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dit heeft mij gered, ik had na drie jaar een “schone lei”. Met vlag en wimpel geslaagd.
Tot op heden persoonlijk geen last meer gehad van deurwaarders en incassobureaus. Maar nu wil het geval dat mijn huidige man die tien jaar geleden gescheiden is in aanraking kwam met het LBIO Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage. Ik kan U vertellen, ik heb nog nooit zo’n onmenselijk incassobureau meegemaakt.
De ex vrouw van mijn man eiste uit het niets een bedrag aan kinderalimentatie van €802,72 per maand. Dit was de eis bij de rechtbank vastgelegd in 2008. Berekend op het jaar van zijn hoogste omzet. Inmiddels ook een schuldsanering later, een doorstart gemaakt maar veel minder omzet. Hij heeft gebeld om te praten dat dit geen reële berekening is. En dat hij graag een nieuwe herberekening wil. Dit was net voor de winter, de periode dat de omzet voor een Hoveniersbedrijf tot het nulpunt daalt. Geen speld tussen te krijgen, terwijl zijn dochters al vanaf Juli 2016 bij ons wonen. Helaas, was het antwoord dit is in 2008 vastgelegd door de rechtbank. Dan moet U een herberekening aanvragen. Maar de ex vrouw moet akkoord gaan, en dit deed zij niet. Na onze herberekening door dezelfde LBIO blijkt de draagkracht van mijn man €112,= per kind te zijn. Dit is nogal een gat. Niets mee te maken, aan de telefoon kan er geen goedemorgen of goedemiddag vanaf. Een week voor de één na laatste termijn vraagt mijn man twee maanden uitstel. Het antwoord is een boete van €240,= en binnen 10 dagen betalen! Gelukkig komt er een nieuwe opdracht binnen op de valreep. Dus het hele bedrag betaald inclusief boete. LBIO kunt U maar beter niet leren kennen!