Burgercomité EU: teken voor een referendum!

pavke.nl 25 aug 2015

Ik heb inmiddels digitaal een formulier ingevuld en ondertekend op http://geenpeil.nl om er aan bij te dragen dat er dit keer wèl een referendum komt waarin de Nederlandse bevolking zich kan uitspreken over al dan niet deelnemen aan de EU. De vorige keer is ons dat referendum onrechtmatig onthouden door Balkenende. Hopelijk lukt het dit keer wel. Er zijn 300.000 handtekeningen nodig binnen zes weken. Dat is heel veel in heel korte tijd. De Nederlandse media houden zich verdacht stil over deze actie van het Burgercomité EU. Wat is toch die gemeenschappelijke verborgen agenda van pers en politiek, vraag ik me af! Reden voor mij om deze column te schrijven. Ik hoop dat iedereen die deze column leest even naar de website geenpeil.nl gaat om te tekenen, ongeacht of je nu vóór of tegen de EU bent. Het gaat erom dat het Nederlandse volk de kans wordt geboden om kenbaar te maken wat het wil.

Zelf ben ik van mening dat we zowel uit de euro als uit de EU moeten stappen voor het te laat is en al onze belasting-, spaar- en pensioengelden zijn opgeslokt door de EU. Dit geld gaat allemaal rechtstreeks naar de banken. Als ik kijk wat de EU ons tot op heden heeft gebracht, zie ik alleen maar financiële achteruitgang, afbraak van sociale voorzieningen, overregulering en de snelle afbraak van het democratisch gehalte van ons land. Het argument dat we het als klein land zonder de euro en EU niet zouden redden, is grote flauwekul. Kijk maar naar Zwitserland en Noorwegen, die doen het prima!

Het zal in het begin best even sappelen zijn, maar in elk geval voorkomen we dan het financieel volledig uitgemolken worden door de EU. Wij mogen nu tot ons 67e levensjaar doorwerken en de rekening betalen van een land waar iedereen met zijn vijftigste met pensioen ging en waar jarenlang nauwelijks belasting is geïnd. Ons geld komt ook nog eens niet terecht bij de mensen, maar gaat via de Europese, in dit geval Griekse, banken linea recta naar de Amerikaanse banken!

Ons parlement (het woord volksvertegenwoordigers krijg ik al jaren niet meer uit mijn strot) is verblind door illusies en eigenbelang en komt al lang niet meer op voor onze belangen. Voor zover ze dat überhaupt nog kunnen, want de echte macht komt steeds meer te liggen bij de technocratie EU. Nog even en we zijn Europese burgers woonachtig in de provincie Nederland. Laten we alsjeblieft teruggaan naar hoe het was, zonder EU, maar mèt de EEG (of eventueel de EVA) en weer met ons eigen prachtige geld!