Voetbalwonder op bestelling

oscar1970 10 mrt 2017

Waar ik was op woensdagavond 8 maart 2017? Thuis. Ik ben bezig met de voorbereidingen voor een groot sporttoernooi. Dat er 1600 kilometer verderop een wedstrijd in een groot sporttoernooi plaatsvindt, ontgaat me compleet. Ik heb immers belangrijkere dingen te doen. Ik heb niet eens een tv in mijn huis staan. Scheelt weer de nodige afleiding.

In de straat rijdt een busje. Pakketbezorgdienst voor iemand in ons flatgebouw. Het zal allemaal wel.

Zo tegen half elf heb ik het wel gehad. Nog een laatste blik op de nieuwssites. Dortmund gaat dik winnen van Benfica. Logisch, de Vloek van Bela Guttmann moet in stand blijven. Benfica mag immers tot aan het jaar 2062 geen Europese finale winnen. Ah, Paris Saint-Germain staat op 3-1 tegen FC Barcelona. Nou, dat gaan die Catalanen na die 4-0 in Parijs dus nooit of te nimmer meer redden.

Als ik in bed lig, hoor ik iemand vloeken. Waarschijnlijk die bewoner die een verkeerd pakketje ontvangen heeft.

De volgende ochtend haal ik mijn krantje op. ”Barça verricht wonder tegen PSG”. Ik lees het artikel en schud mijn hoofd. Het was uiteindelijk 6-1 geworden. Overal waar ik kijk, komen verslaggevers woorden tekort voor het Catalaanse voetbalwonder. Ik besluit een samenvatting te kijken. Ik weet nu genoeg.

Voetbalfans, kom nou eens even van die blaugrana wolk af. Natuurlijk moest FC Uefalona winnen van die Parijse ploeg. Die twee strafschoppen waren allebei op zijn minst discutabel. En was 5 minuten extra tijd in de tweede helft niet wat veel? De UEFA had geleerd van de Champions League winst van Ajax in 1995. Zo’n club uit een nietszeggend oranje vlekje op de wereldbol, dat mag nooit meer gebeuren! De winnaar moet een grote naam zijn uit een hoog aangeschreven competitie. En beste kranten, graag lovende verslagen over deze ploegen! Verhalen over schwalbende naaimachines en schoffelende maaimachines van FC Buitelona kunnen wij niet hebben, ook al is het waargebeurd en ook al traint de ploeg op het opzichtig laten vallen, het aansmeren van rode kaarten en het bewerken van de scheidsrechter!

De UEFA had de eigenaar van dat busje kunnen zijn. Voetbalwonderen op bestelling. Op donderdag iets na half tien hoor ik iemand vloeken. Ik weet genoeg. Het is afgelopen in Denemarken. De aanvallende schoonmaakploeg uit onze hoofdstad heeft verloren. Beheerder van de ArenA, wil je op 16 maart een parkeerplaatsje vrij houden? Die is namelijk voor dat busje van de UEFA. Ik heb bij hen namelijk een voetbalwonder voor Ajax besteld.