Benzine voor weldenkend Nederland

olevanbetten 27 sep 2016

Wat aanvankelijk als sensatie werd ervaren door de jeugd op Youtube, is nu een dagelijkse kwestie onder de bevolking.
Treitervloggers- wat wellicht net als ‘selfie’ dit jaar zal worden opgenomen als officieel woord in ons woordenboek- is waar de discussie mee startte.
Het contrast in de visies rondom de vluchtelingenkwestie tussen Wilders en Klaver is al enige tijd bezig. En de anti-islamitische beweging Pegida krijgt al enige tijd (te) veel aandacht van de Publieke Omroep voor Weldenkend(?) Nederland En Dergelijke (POWNED). Terwijl acteur Nasrdin Dchar recent met een emotioneel maar realistisch betoog over zijn strijd tegen polarisering kwam, in naam van zijn ‘Ieder1’ idee.
Gaat het niet allemaal gewoon om de kleur huid waar men toevallig in geboren is. Waar ligt nou het probleem? Gedragen Zaanse allochtonen zich zo agressief en controversieel omdat zij die huidskleur hebben? Of doen ze dit om dat zij leven in een maatschappij waarin zij zich niet thuis voelen, is het geen schreeuw naar aandacht? Misschien moet deze schreeuw vertaald worden naar de genuanceerde kalme taal die men gewend is in onze maatschappij. Misschien moet ‘Boef’ niet op landelijke televisie zeggen iemand ,,geneukt’’ te hebben. Maar misschien moet Pauw niet direct en evenmin genuanceerd zeggen dat hij niet in gesprek gaat met personen die een zonnebril dragen. Misschien moet Pegida niet generaliseren en misschien moet Nasrdin Dchar, kortom Nas, niet zo emotioneel doen. Maar misschien ook wel. Of misschien niet?
Denk er is over.