In Trump we trust

noorderling 18 jan 2017

Barnum and Bailey, het legendarische Amerikaanse circus, gooit de handdoek in de ring. Na 146 jaar stoppen ze er mee want ze weten wanneer ze verslagen zijn. Vanaf 20 Januari zullen ze namelijk niet meer The Greatest Show On Earth zijn, die rol zal overgenomen worden door The Donald. Je hoeft niet eens een kaartje te kopen voor een voorstelling, een zak popcorn voor bij je eigen TV of PC volstaat. Het belooft een rollercoaster te worden die zo vaak over de kop gaat dat niemand nog zal weten wat links of rechts is. Komt dat zien! Komt dat zien!

Ondertussen is het dringen geblazen aan de grens met Canada want niet alle Amerikanen zijn zo naief te denken dat de tweets van Tweety Trump slechts een groeistuipje zijn op weg naar een volwassen presidentschap. Nee, Orange Is The New Black dus nieuws zal niet langer Breaking maar Trending zijn. De rest van de wereldleiders en Rutte weten zich vooralsnog geen houding te geven. Ze dachten met een Berlusconi toch wel de grenzen van het betamelijke te hebben bereikt maar een leider van de democratische vrije wereld die nu al media tijdens een persconferentie selectief de mond snoert is geen voorbode van een vruchtbare samenwerking.

Misschien wel de enige buiten Amerika die uitkijkt naar een beinvloedbare president met Gilles De La Tourette neigingen is good old Poetin. Deze sluwe pokerspeler weet namelijk precies hoe hij zijn tegenstanders tegen elkaar moet uitspelen terwijl hij zelf buiten schot blijft. Trump vindt dat soort alfa-mannetjes gedrag geweldig dus die twee zullen onder het genot van een goed glas wodka wel eens laten zien wie de grootste heeft. Dat gaat Trump verliezen want zoals we inmiddels hebben gezien heeft ‘ie hele kleine handjes. En je weet wat ze daar van zeggen.

Wie wil weten hoe Trump zal regeren als president hoeft alleen maar een vluchtige blik te werpen op zijn manier van zakendoen. Hier in Nederland heeft hij op deze manier ooit de bouw van een jacht bij elkaar gebluft; toen hij uiteindelijk het geld er niet voor had verzon hij een list om er onderuit te komen. Het jacht is nooit afgebouwd maar naar verluid zat er onder andere een gouden douche in. Deze Golden Shower (!) was onlangs trending op Twitter dankzij een Nederlandse journalist. Greetings from the Netherlands, mister president!