Amateur Voetbalvereniging anno 2017

NLG 15 feb 2017

Lekker voetballen bij je amateur vereniging, met je vriendjes/vriendinnetjes. Dat is wat kinderen leuk vinden. Weliswaar ben je soms niet alleen voetballertje bij een vereniging, maar gecombineerd met de functie sales medewerker. Zonder dat je het weet, en wilt.
VV Bladella, inmiddels beter bekend als: B.V. Bladella, heeft in totaal 4 jeugd spelers weggestuurd wegens het te weinig verkopen van de loten.
Het is bij deze amateur voetbal vereniging dus niet meer genoeg om de contributie te betalen, die er tenslotte is als financieel middel om de kinderen te kunnen voorzien van eventuele kleding en natuurlijk de materialen (ballen, hesjes, dopjes etc.) om te kunnen voetballen.
Nu is het bij menig amateur vereniging een vrij normaal ritueel om loten te laten verkopen door (jeugd) spelers van de vereniging. Het is ronduit belachelijk dat hieraan een ‘target’ gekoppeld is, zeker als het om kinderen gaat. En om vervolgens de kinderen ook nog weg te sturen, erg triest..
De situatie die in het nieuws kwam vandaag, gaat om een 10 jarig jongetje van de vereniging die weggestuurd is. Hij verkocht 10 van de 25 loten. (Gelukkig) verdomde zijn ouder(s) om de overige 15 euro bij te betalen aan de club. Gevolg is wel dat het kind weggestuurd is en niet meer bij de voetbal vereniging mag voetballen. Misschien maar beter ook, maar het kind zelf is er (natuurlijk) kapot van.
Gelukkig zijn er genoeg andere ‘normale’ verenigingen in de omgeving, waar je als kind lekker kan voetballen. Ik hoop dan ook dat, zolang dit idiote bestuur er zit, ouders (en/of kinderen) verstandig genoeg zijn om eerst bij andere verenigingen te kijken/aan te melden. Want voor je het weet ben je ontslagen, wegens het niet halen van je verkoop targets, bij B.V. Bladella.