Sepp B; criminele opa wast handen in onschuld

nilsmjvos 28 mei 2015

Bijna 17 jaar terroriseert een Zwitser het mondiale voetbal. Op 8 juni 1998 trad hij aan bij de FIFA. Voetbal kan toch wel de meest bekende sport zijn. Als het wereldkampioenschap wordt georganiseerd, is iedereen in extase. Kijk naar het Oranje gevoel wat wij toch ieder kampioenschap weer tevoorschijn toveren. Er kijken miljoenen, zo niet miljarden mensen. Voetbal is voor veel mensen hun leven. Het wordt geleidt door een crimineel, Sepp Blatter.

Al langer weet ik dat Sepp niet goed wijs is. Wat wil je ook. Al 17 jaar op een post. De baas zijn. Dat werpt natuurlijk een soort grootheidswaanzin over je heen. Bij alle continenten is hij op 79e leeftijd weer langs geweest om stemmen te ronselen. Ik zou het wel weten op die leeftijd. Alleen maar op de Cariben verblijven.

Opnieuw is hij in de race voor een nieuw termijn voorzitterschap. Uitdagers heeft hij wel gekregen. Maar kunnen Michael, Luis en Prins Ali wel partij bieden aan deze verrotte organisatie? Ik betwijfel het.

Woensdag 27 mei, twee dagen voor de verkiezingen, arresteert de FBI leden van de FIFA. Aanklacht: omkoping. De organisatie is ermee besmet. Wie organiseert er anders een Wereldkampioenschap in Qatar. Daar is het in de zomer 55+ graden Celsius. Zou er echt niemand geweest zijn die de opa op zijn bolletje had getikt. ‘’Denk eens even na joh Seppie. Is het niet eens tijd dat je lekker rustig je centen gaat tellen’’. In 2014 gaf Seppie toe dat het toch wel extreem heet zou zijn, maar ja.

Het draait allemaal om geld. Wie geld heeft, heeft macht. Door de miljoenentransfers is het geld wat er omgaat in de voetballerij surrealistisch geworden. Sepp Blatter stopt graag de hulpbehoevende landen wat geld toe. Als ze maar op hem stemmen.

Zwitserse terreur, hopelijk zijn we ervan af. Handen wassen in onschuld meneer Blatter, dat kan ditmaal niet. Laat de mensen met liefde voor voetbal het overnemen. Die weten waar ze over praten en de organisatie zuiver maken. Niet alleen over geld, maar over voetbal. Want voetbal is voor veel mensen hun leven.