Wij mannen minachten het Nederlands vrouwenelftal.

Niels Koning 7 aug 2017

Dat gezeur over het Nederlands vrouwenelftal toch ook. Het is amateuristisch en van een heel ander niveau dan het mannenvoetbal. Dat is wat je overal te lezen krijgt in de reacties van nieuwsartikelen als het Nederlands vrouwenelftal weer een stapje dichter bij de finale is gekomen. Wat nu dus ook echt is bereikt. Waarschijnlijk nog winnen ook; maar aangezien mijn column voor zondag 17:00 niet online staat kan ik dit voor nu alleen nog ter gedachte nemen.

Je leest ook cynische reacties als: “ Laat die vrouwen toch lekker gaan koken.Dat is waar ze goed in zijn.”. Hebben deze personen er wel eens over nagedacht wie er nou juist echt kunnen koken? Hebben we ooit een vacature gezien in de trent van: “ Chefkokin gevraagd” ? Google maar eens op afbeeldingen bij de zoekwoorden: “chefkok of chefkokin” . Ik kom geen enkele vrouw tegen in de resultaten. Zouden wij dan juist niet achter dat fornuis moeten gaan staan in plaats van de vrouw? Wij zijn hier blijkbaar toch een stuk beter in.

Het voetballen aan mannen overlaten hoeven we ook niet te doen. Je ziet hoe dramatisch we momenteel zijn in de kwalificaties voor een WK of een EK. Die vrouwen flikken dat toch weer wel! Dan kun je zeggen dat dat niveau veel lager ligt; maar aangezien er alleen vrouwen meedoen geeft het wel aan dat het Nederlandse vrouwenelftal toch erg goed presteert in deze sport in vergelijking tot de rest van de internationale elftallen van vrouwen. Het mannenelftal in vergelijking tot de rest qua internationaal niveau is vergelijkbaar met een elftal dat door een vriendengroepje is opgericht op Schiermonnikoog. Waar geen sportclub zit en deze vrienden van elkaar dus ook nooit hebben leren voetballen. En wij maar zeuren over het Nederlands vrouwenelftal? Dit elftal is datgene wat de voetballerij in Nederland nog een beetje op de kaart kan zetten. Oh en vind de zeurende Nederlander deze conclusie nogal triest klinken? Kan je nagaan hoe triest het dan is gesteld met ons mannenelftal.

Zullen wij voorlopig dan maar gewoon achter het fornuis gaan staan? Dan laten we die Nederlandse voetbalvrouwen wel een EK of een WK winnen. Dan gaan wij (mannen) momenteel ; en naar mijn idee in de nabije toekomst zeker niet presteren. Laten we eerst maar een keer weer eens een kwalificatie doorkomen.