Het doek valt..

Nou we hebben weer wat heftige dagen achter de rug. Een emotionele rollercoaster waar de nieuwe achtbaan van de Efteling bij in het niet valt. Het begon in Canada waar een Moskee in Mississauga duizenden dollars heeft gedoneerd aan de lokale Rooms-Katholieke kerk die te maken heeft gehad met vandalisme vanuit de islamitische gemeenschap. Hartverwarmend. Een schoolvoorbeeld van verantwoordelijkheid durven nemen en hoe je met elkaar hoort om te gaan op deze aardkloot. Simpeler kan bijna niet.

Vanuit Canada vliegen we even door naar Den Haag waar onder het mom van discriminatie een grote groep moslimjongeren in de Schilderswijk het nodig vonden om alles kort en klein te slaan. Frappant is dat de rellen pas begonnen even over tienen. Na de Iftar, de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Blijkbaar hebben ze voor zichzelf een duidelijke scheidslijn getrokken tussen bezinning en onbezonnen. Beschamend. En dat beschamende gevoel werd een klein beetje besprenkeld met trots op het moment dat note bene het bestuur van de As-Soennah moskee de rellen veroordeelt in de Schilderswijk. Deze moskee gold als een van de meest fundamentalistische moskeeën van Nederland en dat die zich uitspreken over dit soort maatschappelijke kwesties binnen de gemeenschap is iets groots en zou wat mij betreft met luid applaus ontvangen mogen worden.

In Den Haag pakken we de tram naar de Vaillantlaan en lopen door richting de Hobbemastraat want in deze berg van ellende vergeten we één ding. Je leest er over heen. Theater De Vaillant. Een klein schattig theater waar voornamelijk mensen uit de buurt terecht kunnen voor wat muziek, dans, theater, optredens, repetities en noem maar op. Maar Theater de Vaillant is er straks niet meer. Dit theater kan niet opboksen tegen de geleden schade die bij de rellen zijn ontstaan en dreigt haar deuren te moeten sluiten. We weten dat de kunst- en cultuursector het in Nederland moeilijk heeft gehad de afgelopen jaren door alle bezuinigingen. Daarbij zorgt dit theater ook nog eens voor werkgelegenheid in de buurt.

Laten wij, de moslimgemeenschap in Nederland, hier een stokje voor steken en het Canadese voorbeeld volgen door met z’n allen € 1 van onze sadaqa (liefdadigheid) te doneren aan Theater de Vaillant en daarmee te stemmen tegen deze vandalen! We zijn met bijna 1 miljoen moslims in Nederland! Stem! Geef!

http://www.dreamordonate.nl/2429-red-theater-de-vaillant