Ik ben in oorlog

mientjuh84 20 nov 2015

Ik ben een vrouw, moeder en moslima.
Ik ben in oorlog met IS.
Ik word beperkt in mijn vrijheid, mijn vrijheid van geloof, mijn vrijheid om me veilig te voelen. Mijn geloof wordt bespot en belachelijk gemaakt. Nee, niet door cartoonisten die een plaatje van een man met baard tekenen, maar door een groep psychopaten, gekken die de meest gruwelijke daden plegen in de naam van Allah en mijn profeet. Ik ben in oorlog met IS, omdat ze mijn medemens aanvallen. Onschuldige mensen. Of dit nu Atheïsten, Joden, Christenen of Moslims zijn, we zijn gelijk. Een aanval op hen, is een aanval op mij.
Ik ben opgevoed met de islam. Mijn vader vond het heerlijk om mij verhalen te vertellen over de islam. Verhalen die ik nu doorgeef aan mijn kinderen.
Heb je medemens lief.
De enige die beslist over leven en dood is God (in het Arabisch : Allah)
Heb respect voor een ieder, ongeacht geloof /ras.
Dit zijn de wijze lessen die mijn vader vanuit de Koran, zijn hele leven ons, zijn kinderen meegaf. Die ik weer aan mijn kinderen meegeef. Ik ben in oorlog met IS, omdat ze mijn vaders nalatenschap bevuilen.
Ik ben in oorlog met IS omdat ze mij beperken in mijn vrijheid. Ik betrap mezelf erop dat ik me soms schaam voor het moslim zijn. Daar tegenover heb ik mensen om mij heen, die mij al langer kennen, die mij accepteren zoals ik ben en waar ik gewoon moslim bij kan en mag zijn. Ik wil mensen bewijzen dat de meeste moslims niet slecht zijn, maar dat er gewoon rotte appels tussen zitten. Ik ben nog steeds die gezellige meid, waar je lekker mee kunt ouwehoeren over van alles. Maar ik ben nog steeds wel een moslim.
De opmerking die ik afgelopen dagen veel te horen heb gekregen is : ‘wat zijn moslims vreselijke mensen’, daarna kwam dan het zinnetje…’ja, maar jij bent anders’.
NEE! Ik ben niet anders. Ik ben net als alle moslims. IS is anders! Die terroristen zijn anders. IS heeft mijn geloof gestolen en ik wil het terug.
Het is oorlog
Ik hoorde van de week op het journaal, dat de moslimgemeenschap van zich moest laten horen. Ik zeg het niet alleen, ik schreeuw het uit! Laat de angst niet overheersen, Laat IS niet winnen.
Terrorisme wordt gevoed door angst en haat, laten we het bestrijden met liefde en eenheid.
Mijn boodschap aan IS: Jullie hebben iets gestolen van ons, van mij. Mijn geloof en de vrijheid die ik daarin heb. Ik geef niet op. Ik zal dat wat van mij is terug winnen. Ik zal blijven strijden om mijn geluk, en dat van de mensen om mij heen.
Ik ben in oorlog met IS.