Een simpele hallo.

Ja daar sta je dan.
Je kijkt recht in de ogen van diegene. En je krijgt een gevoel alsof je diegene meteen al vertrouwd.
Je wilt van alles vertellen. Wat doe je dan? Blijf je schaapachtig staan kijken, zeg je iets of ren je weg?
Je gevoel dat je iets moet zeggen wordt groter. Terwijl je deze persoon totaal niet kent. En dan loopt die persoon weg. Stom verloren blijf jij daar achter. Jezelf afvragend waarom je niks hebt gezegd.
De hele tijd denk je aan die mooie ogen waar je eerder naar gekeken had. Die lieve lach en vertrouwelijke blik. Het rare gevoel dat je iets moet zeggen blijft.
Dan merk je dat je onbewust opzoek bent naar die persoon. Opzoek naar de mooie ogen en de lieve lach. Stiekem hoop je op een tweede kans om toch iets te zeggen. Een simpele hallo ofzo. Opeens in de verte zie je die mooie ogen weer. Terwijl jij druk bezig bent met het verzinnen wat je gaat zeggen en je ademhaling onder controle probeert te houden, komen de mooie ogen dichterbij.
Wat loop je nou stom te doen. Adem normaal! Zo moeilijk is een hallo toch niet? Zeg je tegen jezelf. De innerlijke jij heeft wel gelijk. Is het nou echt zo moeilijk om hallo te zeggen? Je lijkt de mooie ogen even kwijt te zijn terwijl je druk in discussie bent met jezelf.
En dan staat diegene ineens voor je. Hallo.
Wow! Wacht even. Zie die persoon nou hallo?
Stom stotterend zeg je hallo terug. Moeilijk en langzaam komt er een gesprek. Je staat vol bewondering naar de verhalen van de persoon te luisteren. Maar niet te opvallend. Anders schik je die persoon misschien wel af. De tijd zijn we gezellig aan het kletsen. Ook wordt er veel gelachen. Telkens smelt je opnieuw als die persoon lacht. In je hoofd voer je een gesprek met jezelf.
Was dit nou zo moeilijk? Kijk hoe leuk je het hebt! Waar was je nou bang voor?

Wees niet bang om hallo te zeggen. Het is een klein woordje met een grote betekenis. Er kunnen de mooiste dingen uit ontstaan. Een vriendschap of misschien wel meer. Het kan allemaal beginnen met een simpele hallo. Hoe moeilijk het soms ook kan zijn.
De kleinste gebaren kunnen als een groot geschenk aankomen. Een simpele hallo kan de mooiste glimlach tevoorschijn toveren.