Durf te vragen!

Durf te vragen!

We leven steeds meer in een digitale wereld en zitten vrijwel alleemaal de helft van de dag met onze neus in de telefoon. Face2face contact is sterk verminderd en zeker als het gaat om mensen die je nog nooit gezien hebt. In mijn ogen is er een angst ontstaan om gewoon tegen een random iemand de weg te vragen of al is het maar gewoon om gedacht te zeggen, en dat is zonden! We slapen, poepen plassen ook allemaal wat ons allemaal mens maakt.

Het praten met onbekende is eigenlijk super leuk en interessant en het mooie is dat de kans toch maar klein dat je ze nog een keer tegen komt. Zo heb ik gesprek gehad met een Moslim in de trein en ik was wel benieuwd wat hij nou eigenlijk vond van alle hectiek omtrent het geloof wat hij had en de koppeling met IS. Het was een erg goed gesprek met goede kritiek op elkaars standpunten en wat elkaar meer duidelijkheid heeft gegeven welke nadelen de moslims hier in Nederland rond de hectiek ervaren.

Ik vertelde het tegen een aantal andere mensen en die verklaarde mij een beetje voor gek, dat ga je toch niet vragen, tis een heel erg gevoelig onderwerp, straks wordt hij boos. Ik was gewoon benieuwd en waar kun je nou meer duidelijkheid er over krijgen hoe Moslims het ervaren dan bij de Moslims zelf?

We krijgen steeds meer de angst om met elkaar te praten en vragen te stellen, en dat is jammer. Vragen kun je zoveel leuke dingen opleveren, zo heb ik een keer Mark Rutte gevraagd of ik even voor de leuk met hem op de foto mag, en dat was geen probleem hij pakte mijn telefoon en maakte een “hippe selfie”. Zo ben ik ook een keer in de VIPlounch terecht gekomen tussen allemaal Nederlandse artiesten gewoon omdat ik het vroeg. Maar zo heb ik ook ondernemers gevraagd om gewoon een kopkoffie te drinken of te brainstormen over dingen omdat ik het benieuwd was naar hun ervaringen, hierdoor heb ik in korte tijd mijn netwerk vergroot waar ik heel erg veel profijt van heb.

Het leuke van allemaal is dat het allemaal ook maar mensen zijn. Het enige wat je moet doen is de vragen met respect stellen. Zeggen ze nee? Dan draai je loop je weg en merendeels van de mensen zijn de volgende dag vergeten wie je bent. Wees dus niet bang en durf gewoon te vragen!