Zijn ondernemers bang geworden voor de student?

Melt Pels 29 sep 2017

Als brave student loop je stage. Je proeft van het bedrijfsleven en lonkt naar meer. Deze fantastische tijd wil je nooit meer vergeten. De zomervakantie begint, je gaat rap op zoek naar een bijpassende baan naast je studie. Parttime, op oproepbasis of zelfs een nul-uren contact. Vastberaden struin je de vacaturesites af, op zoek naar een passende baan om school te betalen.
Maar de grote mensen baantjes zijn niet haalbaar. Je verstuurt meerdere ‘open sollicitaties’, omdat elk bedrijf deze tegenwoordig accepteert. Helaas, weer geen reactie en de zomervakantie vliegt voorbij.
Het monster dat ondernemen heet, is bang voor de huidige student. Hij neemt ze aan als stagiair, die met dezelfde snelheid waarmee ze binnenkomen, weer door de draaideur heen plaats moeten maken voor haar vervanger.
Je hebt geproefd van het bedrijfsleven en wilt niet terug naar af. Het lijkt allemaal binnen handbereik maar is toch net te ver gegrepen.
Dat grote monster dat je zo graag in zijn armen sloot als stagiair, is nu bang om je aan te nemen. Hij keert je de rug toe. “Wacht maar tot je je studie hebt afgerond”. Tegenwoordig staat er onder elke vacature: Een afgeronde relevante HBO opleiding met minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring.

Je enige optie: Terug naar je bijbaantje, terug naar de bioscoop, de supermarkt, de bediening op het terras.
Terug naar waar je begonnen bent, verder van je doel af. Geen relevante werkervaring opdoen, maar wel hard lopen voor een ander monster. Inmiddels ben je al wat ouder, te oud voor een bijbaantje. Het monster vergeeft deze namelijk liever aan de aller-jongsten. Je speurt het internet af, op zoek naar een oplossing.

Dit is het, de laatste optie. Met een hangend hoofd vul je de website in. “Welkom bij SugarDaddy”.
Je moet immers toch geld verdienen.