Gast in huis

Maxime Hoeberichts 4 dec 2017

Ik heb een gast in huis…

Mijn gast huist in mijn lichaam, soms is ze terughoudend en somber en krijg ik alleen een nare vibe vermoeiende van haar. Het afgelopen is ze echter erg prominent aanwezig en gaat ze echter op de gekste momenten tekeer…
Zojuist liet ze me zomaar uit het niets op de grond vallen, ik krijg dan overal prikkelingen zodat ik weet dat ze er nog is. Ze schopt geregeld tegen mijn benen waardoor het lopen moeilijk en pijnlijk wordt. Ook gooit ze zomaar glazen of wat ik dan ook vasthoud op de grond.
Ze heeft zelfs een keer mijn mond dicht gespijkerd, waardoor ik een week of 8 alleen nog maar rare geluiden kon uitbrengen.

Soms schakelt ze zomaar een lichaamshelft uit, ik weet nog niet hoe ze dat doet.
Vorige maand wikkelde ze mijn romp in prikkeldraad, ze vouwde mijn handen samen zodat ik niks meer kon. Geen drinken pakken, haren wassen of tanden poetsen.
Ze maakt ook mijn ogen kapot, alsof ze er een soort wazige vloeistof inspuit waardoor ik moeilijk kan zien. Gelukkig is mijn linkeroog hier al van bekomen, rechts heeft permanente schade.
Ik probeer zo goed mogelijk voor mijn gast te zorgen, ik geef haar de juiste voedingsstoffen, voldoende water en vooral veel slaap. Dat laatste heeft ze erg hard nodig.
Ergens vind ik het wel zielig, ik denk dat ze lijdt aan een bipolaire stoornis. De ene keer gaat ze maanden een maniak tekeer, vervolgens merk ik weken niks van haar… behalve dat slome, mistroostige gevoel dat ze me geeft.

Ik denk dat ik erg loyaal ben geweest jegens mijn gast, ik heb haar geprobeerd te helpen op alle mogelijke manieren, maar ik ben geen arts en ik kan haar niet genezen van de manische gektes…

Nu, na een jaar of acht ben ik het wel zat. Ik wil haar met een dwangbevel uit huis zetten. Dat bevel kost mij echter €100.000,- en moet ik halen uit Zweden.
Ze kan verwijderd worden met een stamceltransplantatie, het is misschien niet erg aardig als gastvrouw, maar ik heb toch ook een leven?
Ik kan alleen maar hopen dat ik het geld op tijd gedoneerd krijg… en vooral dat ze daarna geen bezit neemt van iemand anders!