Ome Agent is dood.

[email protected] 23 jan 2017

Ja, dat hebben Julie goed gelezen. Om agent is dood. Zijn laatste reis naar de begraafplaats zal niet zo een drukbezochte stoet hebben als die van de gemiddelde motorclub-lid. Doet er niet toe. Hij is dood, morte, didi, over en uit.

Ome agent is de politieagent(e) die een vriendschappelijke relatie heeft met de maatschappij. Hij/zij wordt geliefd, vertrouwd, waar nodig bijgestaan en geholpen. Daar maak je een praatje mee, verteld je zoon hij ons beschermer is, nodig je uit voor een kop koffie om te klagen over de jongeren die soms teveel lawaai maken, vervolgens zorgt ome agent ervoor dat het de komende paar weken lekker rustig is tot de jongeren zich weer vervelen, drukte maken waardoor ome agent weer ergens op de koffie mag.

Tegenwoordig hebben de agenten een hele andere rol in ons leven. De hoofdrol. Hoofdrol in youtube filmpjes waarin ze nekklemmen aanleggen die ver buiten proporties zijn, knietjes geven die niet nodig zijn, bendegedrag vertonen waarin 8 agenten het hardhandig opnemen tegen een tiener van 55 kg en ga zo maar door.

Af en toe spelen ze ook een bijrol in de vlogs van nietsnutten die hun hele leven op internet plaatsen maar het “recht op privacy” nog in hun voordeel durven te benoemen. Daarin worden ze weggezet als de vijand, de nietsnut, de sukkel en ga zo maar door. De doelgroep van deze vloggers zijn jongeren van gemiddeld 14 jaar. De jongens en meisjes die straks groot worden en de maatschappij gaan vertegenwoordigen. Al typend begin in me zorgen te maken. Ik ga maar verder rouwen om ome agent, want hij is dood, morte, finito.