Het monster onder ons bed

MarloesdeRuiter 6 mrt 2017

Vroeger kroop ik altijd onder mijn dekens ‘s nachts met mijn ogen wijd open en rillend van angst terwijl ik hoopte dat de monsters onder mijn bed me niet zouden verslinden als ik in slaap zou vallen. En elke ochtend vroeg ik me af waar ik bang voor was die nacht, want het gebeurde nooit. Toch gebeurde het elke avond opnieuw totdat op een gegeven moment ik niet meer zo bang was en gewoon mijn ogen dicht kon doen om in slaap te vallen. Tja, de meeste kinderen zijn nou eenmaal bang in het donker, omdat dingen er ‘s nachts heel anders uitzien dan als het licht is.Over deze angst groei je waarschijnlijk vanzelf heen maar je ontwikkelt ook nieuwe angsten. Angsten waar je je moeilijk overheen kunt zetten. Hoogtevrees, claustrofobie etc. Dat zijn niet de angsten die ik bedoel in deze column . Ik bedoel de angst voor mensen die anders zijn dan jij.

De angst voor donkere mensen omdat ze zogenaamd crimineel zijn. Dat is de angst van Trump maar sommige mensen zijn juist bang voor hem. Trump heeft de verkiezingen eerlijk gewonnen. Amerika heeft zelf gekozen voor deze manier van verkiezingen, ik vind het daarom heel raar dat er zoveel mensen gaan protesteren tegen hem. Ja, hij heeft veel macht en ja, hij kan dat misbruiken. Maar hij heeft nog maar amper een kans gehad om zich te bewijzen. Wie zijn wij om hem nu al te beoordelen en te bepalen dat hij ongeschikt is? Hij is niet voor niets de nieuwe president van Amerika. Misschien geef ik jullie nu een verkeerde indruk van mij mening want nee, ik ben het totaal niet eens met zijn plannen.Ik vind het belachelijk dat hij een muur wil bouwen om arme vluchtelingen buiten te houden die hulp nodig hebben. Maar het is niet mijn land, niet mijn president.En het is al helemaal niet aan mij om te beslissen.

Misschien is onze angst voor Trump gelijk aan een monster onder ons bed, en hoeven we helemaal niet bang te zijn voor hem. Misschien blijkt het dat hij uiteindelijk is wat Amerika nodig heeft op dit moment. En bloeit Amerika helemaal op.Veel Amerikanen geloven namelijk in hem. Kijk maar eens onder je bed, je zult zien dat er niets is om bang voor te zijn.